SPONSORLU

Kariyer.net’ten İK danışmanlığı süreçlerine bütünsel çözüm: WeConsulting

WeConsulting, işverenlerin daha kısa sürede daha fazla nitelikli adaya ulaşmasını sağlayarak, yeteneklerin işveren bünyesine kazandırılması süreçlerine verdiği destekle insan kaynakları danışmanlığına bütünsel bir bakış açısı getiriyor.
Kariyer.net’ten İK danışmanlığı süreçlerine bütünsel çözüm: WeConsulting

iLab Grup şirketlerinden Kariyer.net, uzun zamandır verdiği işe alım ve işveren markası danışmanlığı hizmetlerini WeConsulting çatısı altında bir araya getirdi. Kurum içi girişimlerinden biri olan WeConsulting çatısı altında WeHire markasıyla İşe Alım Danışmanlığı sunan Kariyer.net, WeBrand markasıyla ise İşveren Markası Danışmanlığı alanında hizmet vermeyi sürdürüyor.

“148 bini aşkın işverene hizmet veriyoruz”

Kariyer.net İşe Alım Danışmanlığı ve İş Gücü Çözümleri’nden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nigah Aksan, Kariyer.net çatısı altında 148 bini aşkın işverene hizmet verdiklerini belirterek; “İşverenlerin ihtiyaçlarını dinliyor ve pazardaki aday davranışlarını analiz ederek işverenlere en uygun yetenek kazanımı planını sunuyoruz. Küresel çapta da son dönemde sıkça gündeme gelen yetenek kıtlığı, nitelikli çalışan bulma problemi Türkiye’de de görülüyor.” diyor. BCG ve The Network iş birliği ile gerçekleştirilen ve Türkiye ayağını Kariyer.net’in yürüttüğü ‘İşe Alım Süreçlerinin Geleceği’ araştırmasının iş gücü piyasasında değişen dinamikleri açıkladığının altını çizen Aksan şunları söylüyor: “Araştırma sonucuna göre artık istihdam piyasası işverenler değil çalışanlar tarafından yönetiliyor. Globalde ankete katılan çalışanların %67’si “Bir çalışan olarak tüm güç bende” derken Türkiye’de ise bu rakam %70’i aşıyor. Yine aynı araştırmanın sonuçlarına göre, globalde katılımcıların %39’u, Türkiye özelinde ise %44’ü aylık veya haftalık olarak iş teklifi aldığını belirtiyor. Bu da adayların, şirketlerin yetenekleri kazanmak için rekabet halinde olduğunu düşünmesine yol açıyor ve istihdam piyasasında gücün kendisinde olduğu kanısına varıyor.”

“İşverenin çok iyi bir işe alım deneyimi sunması şart”

‘İşe Alım Süreçlerinin Geleceği’ araştırmasının sonuçlarının işveren markasının önemini de gösterdiğini vurgulayan Nigah Aksan şöyle devam ediyor: “Katılımcılar, kötü bir işe alım deneyiminin son derece çekici bir iş teklifini bile geri çevirmelerine neden olacağını belirtiyor. Global katılımcıların %52’si, Türkiye’deki katılımcıların ise %49’u, işe alım sürecindeki olumsuz deneyimden dolayı cazip teklifleri geri çevirebileceğini söylüyor. Bu durum da işveren markası kapsamında çok iyi bir işe alım deneyimi sunmanın şart olduğunu gösteriyor. WeConsulting de deneyim ve yaratıcılığın birleşimi ile işverenlerin daha kısa sürede daha fazla nitelikli adaya ulaşmasını sağlıyor, bu yeteneklerin şirket bünyesine kazandırılma süreçlerine destek olarak, insan kaynakları danışmanlığı süreçlerine bütünsel bir bakış açısı getiriyoruz.”

“Veriye dayalı çözümleri işverenlerimizle buluşturuyoruz”

İnsan Kaynakları (İK) ekiplerinin, istedikleri kriterlerde adaylara ulaşmak ve onların ilgisini çekmek için yoğun eforla birlikte fazla zaman harcaması gerektiğini vurgulayan Nigah Aksan, “İK ekipleri bu süreçlerde tecrübeli bir ekibin kendilerine destek olmasının işlerini kolaylaştıracağını düşünüyorlar. İşe alım süreçlerinde baştan sona destek alarak bu süreci daha doğru ve daha kolay yönetmek istiyorlar” diyor. İşe alım ve işveren markasının; bir kuruluşun iş gücü gereksinimini karşılama adına ihtiyaç duyacağı iki temel bileşen olduğunu vurgulayan Aksan şöyle devam ediyor: “İyi bir işe alım stratejisi, işveren markasının güçlendirilmesine katkıda bulunabilir ve güçlü bir işveren markası, işe alım sürecini kolaylaştırabilir. WeConsulting olarak yeni nesil danışmanlık bakış açısıyla işvereni anlayan ve genel kalıplardan uzaklaşmış, veriye dayalı çözümleri işverenlerimizle buluşturuyoruz. Kariyer.net’in de 25 yıllık tecrübesini arkamıza alarak, sahip olduğu büyük veri sayesinde şirketin erişmek istediği hedef kitleyi analiz ediyor ve hem işe alımda hem de markalaşma çalışmalarında yenilikçi yaklaşımlar sunuyoruz.”

WeHire ilk adımdan son noktaya kadar işverenin yanında

“WeHire ile işe alım sürecini işverenlerin ihtiyaçları doğrultusunda, alanında uzman kadromuzla A’dan Z’ye kurguluyoruz.” diyen Nigah Aksan sözlerini şöyle sürdürüyor; “Şirketleri, onlara özel deneyimli ve dinamik İK profesyonelleri ile bir araya getiriyoruz. İşverenlerin aradığı aday ile tüm mülakatları gerçekleştiriyor ve süreci organize ediyoruz. Tüm bunları yaparken hem Kariyer.net’in sahip olduğu 28.5 milyondan fazla özgeçmişi içinde barındıran havuzunu hem de alternatif kanalları kullanıyor; ihtiyaç olduğunda performans ürünlerini ve 360° iletişim sürecini değerlendiriyoruz. İşe alım sürecinin başladığı ilk adımdan son noktaya kadar işverenin yanında oluyoruz.”

WeBrand marka kimliğini geliştirecek özel projeler tasarlıyor

Nigah Aksan, WeBrand’in dinamik ve deneyimli bir ekip ile işveren marka stratejilerini, projelerini hem kreatif hem de veri odaklı bir yaklaşımla geliştirdiğini vurguluyor. Çalışanların işverenlerden ve çalışma hayatından beklentilerini anlayarak işverenlere ilettiğini dile getiren Aksan; “Şirketlerin mevcut işveren markasının durumunu detaylı şekilde inceleyerek, marka kimliğini geliştirebilecek özel projeler tasarlıyoruz. Markanın erişmek istediği hedef kitleye göre; online, hibrit ve fiziksel kariyer etkinlikleri; fuarlar ve canlı yayınlar düzenliyoruz. Sosyal İşe Alım Paketi ile şirketlerin işveren markasını sosyal medya ve iletişim kampanyaları ile öne çıkarıyoruz” diyor.

“2 yılda 400’e yakın işverenle çalıştık”

Nigah Aksan sözlerine şöyle devam ediyor: “Kariyer.net'in güçlü aday erişimi, kampüslerin nabzını tuttuğumuz gençlik ağımız Talent Network aracılığıyla birçok araştırma yapıyor, çalışanların beklentilerini derinlemesine anlayarak işverenlere en doğru şekilde yansıtmaya uğraşıyoruz. Kariyer Günleri aracılığıyla online platformda şirketleri yeteneklerle bir araya getiriyoruz. Böylece şirketlere; iş ve staj imkânlarını, kurum kültürlerini, işveren markalarını tanıtabilme, adaylarla platform üzerinden yazışma veya görüntülü görüşme fırsatı sunuyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana geçen 2 yılda, WeBrand olarak 400’e yakın işverenle çalıştık. Birlikte çalıştığımız işverenleri kariyer fuarlarımız ile hedef kitlelerinde yer alan 250 binin üzerinde genç yetenek ile buluşturduk. İşverenlerin hedef kitlelerindeki adaylara özel yaptığımız canlı yayınlar ile 1 milyondan fazla izlenme elde ettik.” Kariyer.net ekosisteminden faydalanarak A’dan Z’ye bir hizmet verdiklerini vurgulayan Aksan konuşmasını şöyle sonlandırıyor: ‘’WeConsulting olarak Kariyer.net’in kurum içi girişimlerinin ve yatırımlarının da gücünü arkamıza alıyoruz. Teknoloji kariyeri platformu Techcareer.net, yeni nesil aday takip sistemi PeopleBox ve yapay zekâ destekli ön değerlendirme platformu Coensio bize güç katmanın yanı sıra esneklik kazandırıyor. Bu sayede işverenlere ihtiyaçları doğrultusunda özel çözümler sunuyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.