Fotoğraf paylaşım uygulaması Lapse, 30 milyon dolar yatırım aldı

Lapse'in 30 milyon dolarlık A serisi yatırım turuna Greylock ve DST Global Partners liderlik etti.
Fotoğraf paylaşım uygulaması Lapse, 30 milyon dolar yatırım aldı

Fotoğraf paylaşım uygulaması Lapse, 30 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin A serisi yatırım turuna, Greylock Ventures ve DST Global Partners liderlik etti. İngiltere merkezli Lapse'in yatırım turunda GV, Octopus Ventures ve Speedinvest yer aldı. Şirket, yeni yatırımı uygulamanın teknik altyapısını güçlendirmek, ürün ve kullanıcı deneyimini geliştirmek için kullanacağını açıkladı. A serisi ile birlikte Lapse'in toplam yatırım miktarı 42 milyon dolar olurken değerlemesi ise 150 milyon dolara yükseldi. 

2021 yılında iki kardeş girişimci Ben ve Dan Silvertown tarafından kurulan Lapse, nostaljik bir fotoğraf paylaşım uygulaması olarak ön plana çıkıyor. Lapse, diğer sosyal medya platformlarından farklı olarak kullanıcılarına, eski film kamerası deneyimini hatırlatan bir atmosfer sunuyor. Platformun amacı, insanlara dijital ortamda nostaljik bir deneyim sunarak, gerçek anı ve duyguları paylaşmalarına olanak tanımak.

Lapse, temelde insanların geçmişe dönüp nostaljik anılarını canlandırmasına, bu anıları paylaşırken daha samimi ve anlamlı bağlantılar kurmalarına olanak tanıyor. Bu sayede, kullanıcılar dijital dünyada daha derin ve tatmin edici bir deneyim yaşıyor.

Bu yüzden platform fotoğrafların yüklenmesi veya düzenlenmesi sırasında belirli kısıtlamalar getiriyor. Böylece içeriğin daha doğal, gerçek ve nostaljik bir estetikle kalmasını sağlıyor. Kullanıcılar, anılarını paylaşırken modern teknolojinin getirdiği karmaşıklıktan uzaklaşıyor. Örneğin, fotoğrafların filtrelerle aşırı derecede düzenlenmesine izin verilmiyor ve içeriğin tamamen otantik olmasına odaklanılıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.