YouTube Music'in web uygulaması, offline müzik dinleme özelliğini yayına alıyor

YouTube Music, şarkıları offline durumdayken dinleme özelliğini kullanıma sunmaya başlıyor.
YouTube Music'in web uygulaması, offline müzik dinleme özelliğini yayına alıyor

YouTube Music ve YouTube Premium'un toplamda 100 milyondan fazla ücretli aboneye ulaştığını daha önce aktarmıştık. Geçen hafta ise YouTube Music web uygulamasının, offline indirmeleri destekleyebileceğine dair haberler gündeme gelmişti. Bu özellik şimdi bazı kullanıcılar için aktif edilmeye başlandı.

Paylaşılanlara göre özelliği kullanabilmek için albüm veya şarkı sayfalarında Save to library ve üç noktalı menü arasındaki indirme butonuna tıklamak yeterli olacak. İndirme başladığında ise "Downloading" ifadesi görünecek. Bu güncelleme ile indirilen içerikler, Library page'in "Downloads" sekmesine eklenecek. Ayrıca kullanıcılara çalma listeleri, podcast'ler, şarkılar ve albümler gibi kategorilere göre filtreleme imkanı da sunulacak. İndirilen içerikleri dinleyebilmek için cihazın 30 günlük aktif bir internet bağlantısına sahip olması gerektiğinin de altını çizelim.

YouTube Music'in yeni güncellemesi, henüz tüm kullanıcılar için aktif edilmedi. Yani bazı kullanıcılar offline indirme özelliğini denemiş olsa da özellik genel anlamda kullanıma açılmış değil. Şu anda indirilen içeriklerin erişimi ve kullanımı için YouTube Premium aboneliği gerekip gerekmediği veya podcast'lerin indirilebilir olup olmadığı gibi konularda da net bir bilgi bulunmuyor.

Halihazırda Spotify'da da bulunan bu özellik, kullanıcıların internet bağlantısı olmadığında müziklerini dinleyebilmelerine olanak tanıyor. Özellikle seyahatlerde veya internet erişiminin zayıf olduğu durumlarda kullanıcı deneyimini iyileştiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.