Netflix, abonelerinin App Store üzerinden ödeme yapmasına izin vermeyecek

Apple'a komisyon vermek istemeyen Netflix, abonelerinin App Store üzerinden ödeme yapmasına izin vermeyecek.
Netflix, abonelerinin App Store üzerinden ödeme yapmasına izin vermeyecek

Apple'a komisyon vermek istemeyen Netflix'in platformuna abone olmak isteyen iOS kullanıcılarını kendi web sitesine yönlendirmeye başladığını 2022 yılının Temmuz ayında sizlere aktarmıştık. Netflix platforma abone olmak isteyen kullanıcıları kendi web sitesine yönlendirse de daha önceden abone olan kullanıcıların App Store üzerinden ödeme yapmasına izin veriyordu.

Hatırlatmak gerekirse Netflix, App Store üzerinden abone olma seçeneğini ilk kaldırdığında, abonelikler için ödeme yapan müşterilerin hesapları iptal edilene kadar bu seçeneği kullanabileceğini açıklamıştı. Netflix'in App Store üzerinden gerçekleşen ödemeler için Apple'a yüzde 15 oranında komisyon verdiğini de ayrıca paylaşalım.

Komisyon nedeniyle bu durumu değiştirmek için önemli bir adım atan şirket, abonelerinin App Store üzerinden ödeme yapmasına izin vermeyecek.

Netflix'in ABD'deki destek sayfasında yer alan bilgilere göre ödemelerini App Store üzerinden gerçekleştiren abonelerin yeni bir ödeme yöntemi seçmeleri gerekiyor. Netflix'in yeni politikasının şu an için ABD hariç hangi ülkelerde geçerli olduğu konusunda ise bir bilgi bulunmuyor. ABD ile başlayan değişimin ilerleyen dönemde tüm ülkeler için geçerli olması da sürpriz olmayacaktır.

Netflix abonelik ödemelerinizi App Store üzerinden gerçekleştiriyorsanız ödeme seçeneğinizi değiştirmenizi öneririz. Ödeme yönteminizi Netflix ayarlarınızın hesap kısmında bulunan "Ödeme yöntemini yönetin" kısmından değiştirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.