Instagram'dan arkadaşlarınızın konumlarını takip etmenizi sağlayan özellik: Friend Map

Friend Map özelliği, harita ekranına eklenen bir konumla etiketlenmiş tüm gönderiler ve hikayeler ile arkadaşlarınızın nerede olduğunuzu ve nerede bulunduğunuzu görmelerini sağlıyor.
Instagram'dan arkadaşlarınızın konumlarını takip etmenizi sağlayan özellik: Friend Map

Instagram, "Friend Map" adlı bir özellik üzerinde çalışıyor. İlk olarak uygulama araştırmacısı Alessandro Paluzzi'nin ortaya çıkardığı Instagram'ın Friend Map özelliği, harita ekranına eklenen bir konumla etiketlenmiş tüm gönderiler ve hikayeler ile arkadaşlarınızın nerede olduğunuzu ve nerede bulunduğunuzu görmelerini sağlıyor.

Kısacası Snapchat'in Snap Map'ine çok benzeyen bu özellik, kullanıcıların arkadaşlarının konumlarını gerçek zamanlı olarak görmelerine olanak tanıyacak. Şirket, özelliğin dahili bir prototip olduğunu ve harici olarak test edilmediğini söylüyor.

Kaynak: Alessandro Paluzzi

İsteğe bağlı işlevsellik, ayarlarınıza bağlı olarak hem canlı konumu hem de geçmiş ziyaretleri gösterebiliyor. Kullanıcılar haritalarını hangi arkadaşlarının görebileceğini seçebiliyor.

Friend Map, kullanıcıların başkalarının görmesi için harita üzerinde kısa mesajlar veya "Notlar" bırakmasına olanak tanıyacak. Instagram Notlar, şu anda doğrudan mesajlaşma akışının en üstünde görünen kısa mesajlar, ancak Friend Map kullanıma sunulursa, kullanıcılar bu kısa güncellemeleri harita üzerinde yayınlama seçeneğine sahip olacak. Haritadaki notlar işlevi, karşılaştığınız eğlenceli bir pop-up mağazası veya şu anda yemek yediğiniz yeni bir restoran hakkında arkadaşlarınızı bilgilendirmek gibi şeyler yapmak için kullanılabilecek.

Instagram, hikayeler özelliğini de 2016 yılında Snapchat'ten almıştı. Eğer Friend Map test aşamasından çıkıp hayata geçirilirse Instagram'ın Snapchat'ten aldığı bir başka özellik de bu olacak.

Instagram, TechCrunch'a bu özelliğin henüz şirket içinde test aşamasında olduğunu doğruladı. Özelliğin ne zaman canlıya alınacağı ise şu an için belirsiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.