Yapay zeka destekli iş sağlığı ve güvenliği platformu intenseye, 64 milyon dolar yatırım aldı

intenseye'ın 64 milyon dolarlık B serisi yatırım turu, global yatırım ekosisteminin önemli oyuncuları arasında yer alan Lightspeed Venture Partners’ın liderliğinde gerçekleşti.
Yapay zeka destekli iş sağlığı ve güvenliği platformu intenseye, 64 milyon dolar yatırım aldı

Çalışan sağlığı ve güvenliğine odaklanan bir girişim olan intenseye'ın, A serisi yatırım turunda 25 milyon dolar yatırım aldığını 2021 yılının Eylül ayında sizlere aktarmıştık. intenseye, aradan geçen 2,5 yıllık sürecin ardından yeni bir yatırım ile karşımıza çıktı.

intenseye tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, B serisi yatırım turunda 64 milyon dolarlık önemli bir yatırım aldı. intenseye'ın 64 milyon dolarlık B serisi yatırım turu, global yatırım ekosisteminin önemli oyuncuları arasında yer alan Lightspeed Venture Partners’ın liderliğinde gerçekleşti.

Yatırım turuna, Lightspeed Venture Partners haricinde ise şirketin mevcut yatırımcıları arasında da yer alan Insight Partners, Point Nine ve Air Street Capital da katıldı. Alınan 64 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte girişimin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 90 milyon doların üzerine çıktı. intenseye'ın güncel değerlemesi ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim.

2018 yılında Sercan Esen ve Serhat Cillidag tarafından kurulan intenseye, bilgisayar görüşü temelli bir yapay zeka İSG platformu olarak hizmet veriyor. 

Tesislerdeki mevcut kameralara bağlanarak İSG liderlerinin görünmeyen riskleri görmelerini ve iş yerlerini 7/24 analiz etmelerini sağlayan intenseye, yüksek doğruluk oranıyla çalışan 50'den fazla yapay zeka İSG modeliyle riskleri belirleyip analiz edebiliyor. intenseye'ın 25'ten fazla ülkede aktif olarak kullanıldığını da ekleyelim.

intenseye tarafından aktarılan bilgilere göre 2023 yılında global varlığını yüzde 125 oranında artıran şirket, sunduğu çözümler ile birlikte 30'dan fazla endüstride 100 binden fazla çalışanı korudu.

İSG liderlerinin saha çalışanlarını daha etkili ve verimli bir şekilde korumaları için daha güçlü kılmaktan ve iş güvenliği kültüründeki gecikmiş bir dönüşümün ön saflarında yer almaktan gurur duyduklarını belirten intenseye CEO'su Sercan Esen, alanında lider firmaların ve Fortune 500 şirketlerinin tesislerinde iş sağlığı ve güvenliği operasyonlarını dönüştürmek için intenseye'a güvendiğini bilmenin gerçekten onur verici olduğunu paylaştı.

intenseye'ın neredeyse her tesiste bulunan ancak yeterince kullanılmayan kamera yatırımlarının üzerine 7/24 faaliyet gösteren yapay zeka teknolojisini ekleyerek, global iş gücüne hizmet eden ölçeklenebilir değişiklikler sağladığını belirten Air Street Capital partnerlerinden Nathan Benaich ise Sercan ve ekibini yolculuklarının ilk gününden beri desteklemekten gurur duyduklarını dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.