Sağlık girişimi Medical Microinstruments, 110 milyon dolar yatırım aldı

İtalya merkezli bir robotik Medical Microinstruments'ın C serisi yatırım turu, Fidelity Management & Research Company tarafından yönetildi.
Sağlık girişimi Medical Microinstruments, 110 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık girişimi Medical Microinstruments, 110 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin C serisi yatırım turu, Fidelity Management & Research Company tarafından yönetildi. İtalya merkezli bir robotik Medical Microinstruments, toplam yatırım miktarı 200 milyon dolara çıktı. Şirket, yeni gelen yatırımı Ar-Ge çalışmaları ve başka pazarlara açılmak için kullanacağını açıkladı.

2015'te Giuseppe Prisco, Hannah Teichmann ve Massimiliano Simi tarafından hayata geçirilen Medical Microinstruments, tıbbi alanda robotik teknoloji geliştiren bir şirket olarak ön plana çıkıyor. Girişim özellikle, cerrahların karmaşık durumlarda daha etkili ve hassas bir şekilde çalışabilmelerini sağlayan cerrahi sistemler üzerinde çalışıyor.

Medical Microinstruments'ın öne çıkan ürünü Symani® Surgical System. Bu cihaz, küçük bilekli mikrocerrahi aletlerini titreme azaltma ve hareket ölçekleme teknolojileriyle birleştirerek cerrahların mikrovasküler, lenfatik ve periferik sinir onarımı gibi alanlarda işlerini kolaylaştırıyor.

Küçük bilekli terimi, cerrahların ellerine ve bileklerine daha rahat bir şekilde sığacak şekilde tasarlanmış olan cerrahi aletler için kullanılıyor. Cihaz, özellikle mikrovasküler cerrahi alanında kullanılıyor. Mikrovasküler cerrahinin küçük damarlarla ilgilenen cerrahi prosedürleri ve teknikleri içeren bir alanı ifade edelim.

Symani® Surgical System'ın Avrupa'da CE işaretiyle onaylanmış olsa da ABD'de henüz ticari kullanım için FDA onayı almadığını belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.