Microsoft ve Intel, çip üretimi için milyarlarca dolarlık anlaşma yaptı

Intel, 15 milyar dolardan fazla bir değere sahip olduğunu söylediği bir anlaşmanın parçası olarak Microsoft için tasarlanan özel çipler üretecek.
Microsoft ve Intel, çip üretimi için milyarlarca dolarlık anlaşma yaptı

Intel ve Microsoft, çip üretimi için anlaştı. Bu kapsamda Intel, 15 milyar dolardan fazla bir değere sahip olduğunu söylediği bir anlaşmanın parçası olarak Microsoft için tasarlanan özel çipler üretecek.

Intel Foundry etkinliği sırasında duyurulan anlaşma konusunda spesifik bilgiler paylaşılmadı; yani çiplerin ne amaçla kullanılacağı şu an için belirsiz. Fakat Bloomberg'ün haberine göre Microsoft'un hem işlemciler hem de yapay zeka hızlandırıcıları için şirket içi tasarımlar planladığı belirtildi. Özetle üretilecek çiplerin yapay zeka odaklı kullanılması olası diyebiliriz. 

Çipler, Intel'in 18A sürecini kullanacak. Bununla birlikte Microsoft'un gelecekte kendi bünyesinde tasarlayacağı bir çipi üretmeyi planladığı belirtiliyor. Nvidia'nın en büyük yapay zeka çipi alıcılarından biri olan Microsoft ile ortaklık yapmak, Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) ve Nvidia gibi diğer önde gelen çip üreticileriyle rekabet içerisinde olan Intel için bir avantaj sağlayacak.

Microsoft ve Google da dahil olmak üzere teknoloji şirketleri, son dönemde kendi yapay zeka modellerini oluşturmaya girişti. Bu rekabet, Nvidia'nın chatbot ve diğer yapay zeka araçlarını geliştirmek için kullanılan yapay zeka çiplerine olan talebi ve dolayısıyla şirketin kârını artırdı. Ancak, arz talebe yetişemediği için teknoloji şirketleri Nvidia'nın gelişmiş çiplerinden yeterince almakta zorlanıyor. Bu da Intel ve Microsoft arasında anlaşma gibi yeni iş birliklerinin doğmasını sağlıyor. 

Microsoft'un, Intel ile çip üretimi için ortaklık kurarak çip seçeneklerini artırabileceği ve yapay zeka ürünlerinin geliştirilmesinde ilerleme kaydedebileceği düşünülüyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.