Meta, Facebook'tan Threads'e çapraz gönderileri test ediyor

Meta, kullanıcıların Facebook'tan Threads'e kolaylıkla çapraz gönderi yapmalarına izin vermeyi düşünüyor. Bu da Facebook paylaşımlarının otomatik olarak Threads'e gönderilmesi anlamına geliyor.
Meta, Facebook'tan Threads'e çapraz gönderileri test ediyor

Meta'nın, Twitter'a (X) rakip olmak için hayata geçirdiği Threads, kısa sürede ciddi bir kullanıcı sayısına ulaşmıştı. Ancak bu kullanıcıların birçoğu şu anda platformu aktif olarak kullanmıyor, bunun da en önemli nedeni Threads'in tabir-i caizse apar topar yayına alınmış olması.

Her ne kadar platformun eksiklikleri zaman içinde tamamlanmaya başlansa da şimdilerde Threads'in yeni kullanıcı kazanması epey zorlaşmış görünüyor. Yine de Meta, Facebook ve Instagram'daki popüler konuları görüntülemek de dahil olmak üzere, metin tabanlı platforma dikkat çekmek ve gözleri üzerinde tutmak için elinden geleni yapıyor.

Meta şimdi de kullanıcıların Facebook'tan Threads'e kolaylıkla çapraz gönderi yapmalarına izin vermeyi düşünüyor. Bu da Facebook paylaşımlarının otomatik olarak Threads'e gönderilmesi anlamına geliyor. Böylece Facebook kullanıcılarının ve içerik oluşturucuların düşüncelerini, videolarını ve fotoğraflarını Threads'te daha fazla çaba harcamadan paylaşmaları kolaylaşabilecek gibi duruyor.

Şu anki haliyle bazı kullanıcılar Facebook'tan Threads'e metin ve bağlantı gönderileri paylaşabiliyor. Meta'nın bu özelliği uzun vadede kullanacağına ya da görselleri de kapsayacak şekilde genişleteceğine dair bir garanti ise bulunmuyor. 

Kullanıcılar uzun zamandır Facebook ve Instagram'a aynı anda hikaye ve Reels gönderebiliyordu, bu nedenle Meta'nın Threads'i de bu zincire dahil etmesi oldukça mantıklı bir adım diyebiliriz. Fakat insanlar genellikle aynı hesaba bağlı olsalar bile Facebook ve Instagram ve Threads'te farklı kimliklere sahipler. Yani birçok kişi bir platformda yapılan paylaşımın diğer platformlarda görünmesini istemeyebilir. Bu noktada Meta'nın kullanıcılara özelliği açıp kapatma gibi bir opsiyon sunması yerinde olacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.