Komünite, 4 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Yatırım turuna Yemeksepeti kurucusu Nevzat Aydın, Servislet kurucusu Gökmen Bolayır, Oplog kurucusu Halit Develioğlu, Paribu Ventures Yöneticisi Erman Taylan ve Eternity Investments kurucusu Erhan Tezakar katıldı.
Komünite, 4 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Yaratıcıları ve mikro girişimcileri destekleyen Komünite'nin 800 bin dolar değerleme ile 140 bin dolar yatırım aldığını sizlere aktarmıştık. Komünite, köprü yatırım turunu 4 milyon dolar değerleme ile kapattığını duyurdu. 

Yatırım turuna Yemeksepeti kurucusu Nevzat Aydın, Servislet kurucusu Gökmen Bolayır, Oplog kurucusu Halit Develioğlu, Paribu Ventures Yöneticisi Erman Taylan ve Eternity Investments kurucusu Erhan Tezakar katıldı. 2021’in Kasım ayında gerçekleştirdiği ön tohum yatırım turunda yatırım alan Komünite, yeni yatırımcılarıyla birlikte toplam yatırımcı sayısını 20’ye yükseltti

Bu yatırım turu ile platformun yenilikçi projeler geliştirme kapasitesini önemli ölçüde artırılması hedefleniyor. Ayrıca Komünite'nin finansal kaynaklarının yanı sıra iş geliştirme ve pazarlama stratejilerini de zenginleştirmesi sağlanacak. 

Girişimin faaliyet alanı 

Girişimcilik topluluğu olan Komünite, bağımsız girişimcileri, indie hacker'ları ve ürün geliştiricileri bir araya getiriyor. Girişim, üyelerinin kişisel ve profesyonel gelişimlerini destekleyerek onların global pazarda rekabet edebilir dijital ürünler geliştirmelerine imkan yaratıyor. 

Komünite'nin sunduğu destekler arasında eğitim programları, mentörlük, ortak bulma ve mikro fonlama yer alıyor. Komünite'nin öncülük ettiği etkinliklerin ve topluluk faaliyetlerinin, yaratıcı ve girişimci ruhları bir araya getirerek bilgi alışverişi ve iş birliklerini teşvik ettiğini de söyleyebiliriz. 

Komünite'nin kurucusu Fatih Güner, platformun köprü finansman turunu başarıyla tamamlamasının ardından yaptığı açıklamada, bu başarının Komünite'nin misyonu ve Türkiye'deki girişimcilik ekosistemi üzerindeki olumlu etkilerini vurguladı:

"Yatırımcı kadromuza katılan değerli isimlerin her biri, kendi alanlarında başarılı girişimler kurmuş liderler. Bu deneyimli girişimcilerin Komünite'ye olan inançları, platformumuzun Türkiye'deki bağımsız girişimcilik ve ürün geliştirme alanında ne kadar önemli bir rol oynadığını gösteriyor." 

Güner ayrıca, Covid-19 pandemisi sonrasında bağımsız internet girişimciliğinin öneminin arttığını belirtti. Güner, Komünite'nin bu alandaki liderliğinin, önümüzdeki yıllarda girişimciliğin finansmanına erişimin daha zorlaşacağı bir dönemde bile sürdürülebilir büyüme ve inovasyon için kritik öneme sahip olduğunu belirtti: 

"Türkiye'de ve dünya genelinde girişimcilik ekosisteminin gelişimine katkıda bulunmak, Komünite'nin en büyük hedeflerinden biri. Bu finansman turu, bu hedef doğrultusunda atılmış önemli bir adımdır." 

Komünite'nin üye sayısı 1.000 kişiye yaklaşmış durumda. 2024'ün ilk yarısında ise üye sayısının 2.000'e ulaşacağı öngörülüyor. Girişimci olmak isteyen ama nereden başlayacağını bilmeyen insanlara rehberlik eden platform, ayda 30'dan fazla canlı yayın, uzmanlığa yönelik eğitimler ve profesyonel yönetilen topluluk ile destek sunuyor. 

Fatih Güner, Komünite'nin hikayesine daha fazla insanı dahil etmek için bir SPV kurma hazırlığında olduğunu ve bu konuda yakında daha fazla bilgi paylaşılacağını da belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.