Kazakistan merkezli GoDays, DOMiNO Ventures'ın katıldığı turda 600 bin dolar yatırım aldı

GoDays, DOMiNO, 500 Startups, ChocoFamily ve Aloqa Ventures'tan 600 bin dolarlık bir yatırım alarak 5 milyon dolarlık yatırım sonrası değerlemeye ulaştı.
Kazakistan merkezli GoDays, DOMiNO Ventures'ın katıldığı turda 600 bin dolar yatırım aldı

Son yıllarda çalışanların ve şirket yönetimlerinin farkındalıklarının artmasıyla hızla yükselen "Corporate Wellness" sektöründe faaliyet gösteren Kazakistan merkezli GoDaysDOMiNO, 500 Startups, ChocoFamily ve Aloqa Ventures'tan 600 bin dolarlık bir yatırım alarak 5 milyon dolarlık yatırım sonrası değerlemeye ulaştı.

2021 yılında Yelnur Kai tarafından kurulan girişim, geliştirdiği yapay zeka destekli analitik araç ile çalışanların burnout durumunu öngörüyor ve olumsuz durumları önleyerek çalışan deneyimini iyileştirmeyi amaçlıyor.

Kazakistan’da büyük müşteriler edinebilmeyi başaran, merkezi Amerika’da bulunan Godays, bankalar veya uluslararası ölçekte faaliyet gösteren büyük şirketlerin çalışan deneyimini iyileştirmeyi hedefliyor. Girişim, Kazakistan pazarında pazar payını artırırken ayrıca Avrupa, Japonya, Güney Kore ve diğer Orta Asya ülkelerindeki pazarlara da genişlemek istiyor.

Godays, çalışanların mental yıpranma seviyelerini ölçmek ve öngörmek için klavye kullanma davranışlarını analiz ediyor. Bu sayede olası olumsuz durumların önüne geçiyor ve iş akış süreçlerine dair öneriler sunarak çalışan performans verimliliğini ve üretkenliğini artırıyor. Son yıllarda ilginin artmasıyla çalışan deneyimini iyileştirmek için farklı ülkelerden girişimlerin faaliyet gösterdiği alanda GoDays kişisel olarak tanımlanabilir bilgileri toplayarak rakiplerinden ayrışıyor. Bu yaklaşım, GoDays'in daha ileri seviyede kişiselleştirilebilen, daha etkili müdahaleler sunmasını sağlıyor ve girişime rekabet avantajı sağlıyor.

DOMiNO Ventures'ın Kurucusu ve Yönetici Ortağı Mustafa Kopuk konuyla ilgili olarak, "Orta Asya’da son yıllarda yaşanan ekonomik büyüme ve teknolojik gelişimin, girişimciliği destekleyen bir ortam oluşturduğunu gözlemledik ve bu bölgedeki girişimler için yoğun bir keşif ve değerlendirme süreci yürüttük. Yaptığımız bu yatırım, Orta Asya'daki hedeflerimizi gerçekleştirme yolunda attığımız önemli bir adım ve bu bölgedeki fırsatları erken aşamada yakalama stratejimizin bir parçası." dedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.