Apple, iPhone 15 serisinin pil ömrünü iki katına çıkardı

Yeni güncelleme kapsamında iPhone 15 serisi pilleri, 1.000 tam şarj döngüsünde orijinal kapasitelerinin yüzde 80'ini koruyacak.
Apple, iPhone 15 serisinin pil ömrünü iki katına çıkardı

Apple paylaştığı br destek dokümanı ile iPhone 15'in pil ömrünü güncellediğini duyurdu. Paylaşılan bilgilere göre iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max'in pilleri, ideal koşullar altında 1.000 tam şarj döngüsünde orijinal kapasitelerinin yüzde 80'ini koruyacak şekilde tasarlandı.

Bu durum, Apple'ın geçmişte tüm eski iPhone modelleri için belirlediği 500 şarj döngüsünün 2 katına denk geliyor. Üstelik bunun için yeni bir donanım kullanmak veya yazılım güncellemesi gerçekleştirmek gerekmiyor. Böyle bakıldığında iPhone 15 modellerinin maksimum pil kapasitesinin yüzde 80'e düşmesinin önceki iPhone modellerine kıyasla daha uzun süreceğini söyleyebiliriz. 

Buna ek olarak Apple dokümanda eski iPhone modellerinin pil ömürlerini araştırdığını belirtti. Bu nedenle en son test parametrelerine dayalı bir karşılaştırma da paylaşılacak. Apple'ın aktardıklarına göre, herhangi bir iPhone modelinin pil ömrü, nihayetinde cihazın düzenli olarak nasıl kullanıldığına ve şarj edildiğine bağlı olarak değişiyor. 

Eğer iPhone'unuzun pil kapasitesini öğrenmek istiyorsanız, Ayarlar uygulaması üzerinden Pil seçeneğine basmanız ve ardından Pil Sağlığı başlığını seçmeniz gerekiyor. iOS 17.4 beta sürümüne kavuşan iPhone 15 modellerinde ise doğrudan Pil Sağlığı seçeneğine gidebiliyor ve daha fazla detaya ulaşabiliyorsunuz. 

Bu arada Apple'ın bu adımının Avrupa Birliği'ndeki (AB) yasalarla ilişkili olduğunu belirtmekte fayda var. 2025'in Haziran ayından itibaren AB'de faaliyet gösteren akıllı telefon ve tablet üreticilerine, enerji verimliliği, pil ömrü, toz ve sudan koruma ve kazara düşmelere karşı dayanıklılıklarını gösteren bir not verilecek. A'dan G'ye uzanan bu notun pil ömrü kısmı ise cihazların orijinal kapasitelerinin en az yüzde 80'ini korumasını ve en az 800 şarj döngüsünü gerektiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.