Papara, SadaPay'i satın alıyor

Papara, Pakistan merkezli SadaPay'i 30 ila 50 milyon dolar arasında değişen bir meblağ karşılığında satın alıyor.
Papara, SadaPay'i satın alıyor

Endeavor başkanı Adrian Garcia-Aranyos'un paylaştığı bilgilere göre ülkemizin önde gelen fintech şirketlerinden Papara, Pakistan merkezli SadaPay'i 30 ila 50 milyon dolar arasında değişen bir meblağ karşılığında satın alıyor. Söz konusu anlaşmanın, SadaPay'in teknolojik ilerlemelerini ve Papara'nın desteğiyle pazar genişletme planlarını desteklemek için ek bir 10 milyon doları daha içerdiği belirtiliyor. 

Satın alma tamamlandıktan sonra SadaPay operasyonel özerkliğini koruyacak ve tüm ekip Papara'nın himayesi altında çalışmaya devam edecek.

SadaPay, 2019 yılında Brandon Timinsky tarafından İslamabad'da kuruldu ve bu süre zarfında Pakistan'ın en hızlı büyüyen neobank'lerinden biri haline geldi. Pakistan'da 220 milyondan fazla insanın yüzde 87'sinin resmi kayıtlara göre bir banka hesabına sahip değil. SadaPay, bunu değiştirmeyi hedefliyor ve ülkede finansal çözümlerin artmasına katkı sağlıyor.

Papara, bu satın alımla birlikte globaldeki varlığını daha da artırmış olacak. Hatırlarsanız Papara geçtiğimiz temmuz ayında İspanyol neobank Rebellion’ı satın alarak Avrupa'ya açılma sürecinde önemli bir adım atmıştı. Şirket, ülkemizde ise espor kulübü SuperMassive'i satın alarak dikeyini genişletmişti. SadaPay anlaşmasının ne zaman tamamlanacağı belli olmasa da Papara'nın bu hamlesi, şirketin daha fazla coğrafyada etkili olabilmesi açısından önemli diyebiliriz. 

Güncelleme:

Papara CEO'su Emre Kenci, konuyla ilgili şu açıklamaları paylaştı:

Selamlar,

Pakistan merkezli SadaPay'i satın almak için devam eden görüşmelerimiz olduğu doğru ancak henüz sonuçlanmadı ve kesinlik yok.

Karşılıklı gizlilik anlaşmaları ile yürüttüğümüz süreçle ilgili şu aşamada ek bir yorum yapmak istemiyoruz.

Teşekkürler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.