Deepfake algılama platformu Clarity, 16 milyon dolar tohum yatırım aldı

Clarity'nin 16 milyonluk tohum yatırım turunu Walden Catalyst Ventures ve Bessemer Venture Partners yönetti.
Deepfake algılama platformu Clarity, 16 milyon dolar tohum yatırım aldı

Deepfake algılama platformu Clarity, 16 milyon dolarlık tohum yatırım aldı. Şirketin tohum yatırım turunu Walden Catalyst Ventures ve Bessemer Venture Partners yönetti. ABD merkezli Clarity'nin yatırım turunda Secret Chord Ventures, Ascend Ventures ve Flying Fish Partners yer aldı. 

Clarity 2023 yılında Michael Matias, Natalie Fridman ve Gil Avriel tarafından faaliyete geçti. 13 çalışana sahip olan şirketin ana hedefi; video, görüntü ve ses gibi medya dosyalarında yapay zeka tarafından üretilmiş manipülasyonları tanımlamak ve bu tür sahte içerikleri tespit etmek. 

Clarity tarafından geliştirilen yazılım ve yapay zeka teknolojisi, videoları, resimleri ve ses kayıtlarını analiz ederek manipülasyon tekniklerini tespit edebiliyor. Bu teknoloji, sahte içerikleri belirleme konusunda oldukça etkili olarak kabul ediliyor.

Clarity, müşterilerine içeriklerinin sahte olmadığını ve güvenilir olduğunu belirlemede yardımcı olmak için içeriğe özgü işaretler ekleyen ve içeriğin orijinalliğini koruyan yazılımlar geliştiriyor. Şirketin müşteri portföyü oldukça çeşitli olmasıyla dikkat çekiyor. Haber yayıncılarından kamu sektörü kuruluşlarına, kimlik doğrulama sağlayıcılarından büyük kurumsal şirketlere kadar farklı sektörlerden müşterilere hizmet veriyor.

Clarity gibi şirketler, yapay zeka ve yazılım teknolojilerini kullanarak sahte medya içeriğini tespit etme konusunda önemli bir rol oynuyor. Bu bağlamda deepfake teknolojisi ile yapılan dolandırıcılık, bir finans çalışanına 25 milyon dolar kaybettirdiğini aktarmıştık. Dolandırıcıların, deepfake teknolojisi kullanarak bir şirketin CFO'sunu taklit ettiği ortaya çıkmıştı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.