Yapay zeka destekli siber güvenlik platformu Bugcrowd, 102 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka destekli kitle kaynak siber güvenlik platformu girişimi Bugcrowd, General Catalyst liderliğinde gerçekleşen turda 102 milyon dolar yatırım aldı
Yapay zeka destekli siber güvenlik platformu Bugcrowd, 102 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka destekli kitle kaynak siber güvenlik platformu girişimi Bugcrowd, General Catalyst liderliğinde gerçekleşen turda 102 milyon dolar yatırım aldı. Tura mevcut yatırımcılar Rally Ventures ve Costanoa Ventures da katıldı. Şirket, aldığı bu yatırımı EMEA, APAC ve ABD'de büyümeyi hızlandırmak, stratejik birleşme ve satın alma fırsatlarından yararlanmak için kullanmayı planlıyor. 

2012 yılında kurulan Bugcrowd, kritik yazılım açıklarını tespit etmek için şirketleri ve uygulamalarını güvenlik araştırmacılarına bağlıyor. Bugcrowd'un öne çıkan özelliği ise müşterilerinin web sitelerindeki ve uygulamalarındaki hataları ortaya çıkarmak için güvenlik araştırmacılarına ödeme yapmalarını sağlayan bir hata ödül programı.

Platform, kitle kaynaklı güvenlik hizmetleriyle birlikte, dışarıdan gelen kötü etkenler bunları istismar etmeden önce güvenlik açıklarını belirlemeye ve düzeltmeye yardımcı olan yapay zeka özelliklerine sahip. Şirket, 2023 yılında yaklaşık 23 bin yüksek etkili güvenlik açığı tespit ettiğini ve ihlalle ilgili 100 milyar dolara varan potansiyel maliyetlerin önlenmesine yardımcı olduğunu söylüyor.

Bugcrowd, geçtiğimiz yıl içinde aralarında OpenAI, T-Mobile US, Rapyd Financial Network ve ExpressVPN International gibi 200'den fazla yeni müşteriyi listesine eklediğini söyledi. Şirketin diğer önemli müşterileri arasında Wise Group, HP, Atlassian, Twilio, Barracuda Networks, Okta ve Western Union gibi isimler yer alıyor. Şirketin şu anda 1000'den fazla müşterisi bulunuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.