Notion, gizlilik odaklı üretkenlik platformu Skiff'i satın aldı

Notion, uçtan uca şifrelenmiş dosya depolama, belgeler, takvim etkinlikleri ve e-posta özelliklerine sahip bir platform olan Skiff'i satın aldı.
Notion, gizlilik odaklı üretkenlik platformu Skiff'i satın aldı

Notion, uçtan uca şifrelenmiş dosya depolama, belgeler, takvim etkinlikleri ve e-posta özelliklerine sahip bir platform olan Skiff'i satın aldı. Anlaşmanın mali detayları ise paylaşılmadı.

2020 yılında Andrew Milich ve Jason Ginsberg tarafından kurulan Skiff, bugüne kadar Sequoia Capital, Alphabet başkanı John Hennessy, Yahoo'nun eski CEO'su Jerry Yang ve Eventbrite kurucu ortakları Julia ve Kevin Hartz, Balaji Srinivasan ve re-Inc kurucusu Jenny Wang gibi isimlerden iki farklı turda 14,2 milyon dolar yatırım almıştı.

Skiff, kullanıcılarına e-postalar, sayfalar ve takviminiz için gizlilik korumalı bir alan sunuyor. Skiff'in E2E ve açık kaynak odaklı olması nedeniyle insanlar verilerini daha iyi güvence altına almak için platformu tercih edebiliyor. Skiff'i hem kişisel olarak hem de ekip olarak kullanmak mümkün; zira her iki durumda da oluşturduğunuz, gönderdiğiniz, paylaştığınız veya kaydettiğiniz her şey uçtan uca şifreleniyor. 

Skiff, Google Docs'a güvenli bir alternatif olarak yola çıkarken, takvim ve e-posta gibi başka üretkenlik çözümleri de geliştirdi.

Şirket, kendi web sitesinden yaptığı açıklamada Notion'a katıldığını da belirtti. Bir destek sayfasında ise Skiff, ürünün altı ay sonra kapanacağını söyledi. Buna göre Skiff kullanıcı hesabının bir Notion hesabına dönüştürülmeyeceği açıklanırken kullanıcıların da verilerini kolayca dışa aktarabilecekleri veya diğer hizmetlere taşıyabilecekleri bilgisi paylaşıldı.

Notion, Skiff'ten önce ise 2022 yılında iş akışı yönetim aracı Flowdash'i satın almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.