Yazılım varlık yönetimi girişimi Xensam, 40 milyon dolar yatırım aldı

Stockholm merkezli Xensam, Expedition Growth Capital'dan 40 milyon dolar yatırım aldı.
Yazılım varlık yönetimi girişimi Xensam, 40 milyon dolar yatırım aldı

Yazılım varlık yönetimi girişimi Xensam, 40 milyon dolar yatırım aldı. Stockholm merkezli şirketin 40 milyon dolarlık  yatırımı Expedition Growth Capital tarafından gerçekleştirildi. Xensam yeni yatırımı teknoloji altyapısı ve yazılım geliştirilmek, personel istihdamı yapmak ve yeni ürün geliştirmek için kullanacağını açıkladı. Şirketin piyasa değeri ise açıklanmadı. 

2016 yılında iki kardeş Oskar ve Gustav Fösker tarafından kurulan Xensam, şirketlere yazılım varlıklarını anlama ve takip etme konusunda yardımcı olan bir girişim olarak tanımlanıyor.

Yapay zeka destekli şirket, yazılım varlık yönetimi alanında faaliyet gösteriyor. Bu alan; işletmelerin sahip oldukları yazılım lisanslarını etkin bir şekilde kullanmalarını, lisanslama uyumluluğunu sağlamalarını, yazılım maliyetlerini optimize etmelerini ve güvenlik risklerini azaltma olarak tanımlanıyor.

Xensam, işletmelerin yazılım kullanımını izlemelerine, yönetmelerine ve optimize etmelerine yardımcı oluyor ve yapay zeka ile otomasyon teknolojilerini kullanarak müşterilerine bu hizmetleri sunuyor. Bu sayede şirketler, yazılım varlıklarını daha iyi anlayabiliyor ve yönetebiliyor. Böylece şirketlerin maliyetleri düşürüyor ve verimliliği artıyor. ABD pazarına girmeyi planlayan şirketin, dünya genelinde 200 kurumsal müşterisi bulunuyor. 

Xensam gibi yazılım varlık yönetimi sağlayıcıları, işletmeler için önemli bir rol oynuyor. Zira büyük işletmelerin birçok farklı yazılım lisansı ve abonelikleri olabilir ve bu karmaşık bir yapı oluşturabilir. Xensam gibi yazılım varlık yönetimi şirketleri,  işletmelerin farklı lisanslama gereksinimlerine uygun olmasını sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.