Yapay zeka girişimi Aizon, 20 milyon dolar yatırım aldı

ABD merkezli Aizon'un yatırım turunda Atlantic Bridge, Crosslink Capital ve Uncork Capital yer aldı. 
Yapay zeka girişimi Aizon, 20 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka girişimi Aizon, 20 milyon dolar yatırım aldı. C serisi yatırım turu, NewVale Capital liderliğinde gerçekleşti. ABD merkezli şirketin yatırım turunda Atlantic Bridge, Crosslink Capital ve Uncork Capital da yer aldı. Şirket, yeni gelen yatırımı pazarlama, satış operasyonlarını güçlendirmek ve yeni pazarlara girmek için kullanacağını açıkladı.

Aizon; Pep Gubau, Pere Merino ve Toni Manzano tarafından 2013 yılında faaliyete geçirildi. Şirketin amacı, ilaç üreticilerine yönelik erişilebilir yapay zeka platformunu sunarak, ilaç üretim süreçlerini optimize etmelerine yardımcı olmak.

Geliştirilen platform, ilaç üreticilerinin üretim süreçlerinde verimliliği artırmak ve maliyetleri düşürmek için kullanılıyor. Bir taraftan Aizon, ilaç üretim süreçlerindeki verileri analiz ederek gelecekteki eğilimleri tahmin ediyor. Bu, üreticilere üretim planlaması yapma ve kaynak yönetimi konularında yardımcı oluyor. Aizon'un platformu, akıllı fabrika teknolojileriyle entegre edilebiliyor. Bu sayede platform üretim tesislerinden gelen gerçek zamanlı verileri analiz ederek operasyonel verimliliğini artırıyor.

IMS (International Medical Statistics) verilerine göre, 2023 yılında ilaç pazarının 1,5 trilyon doları aşan bir büyüklüğe ulaşması bekleniyor. Aizon, tamamen İyi Üretim Uygulamaları (GMP) standartlarına uyum sağlama ve kaliteye odaklanıyor. Bu uyum, ilaç üretim süreçlerinde güvenilirlik ve güven sağlamak için kritik bir öneme sahip.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.