AB'deki iPhone kullanıcıları, web'den indirilen uygulamaları açamayacak

AB'deki kullanıcılar, iOS 17.4 beta sürümünü yükledikten sonra iPhone'larına web'den indirilen uygulamaları yükleyememe durumuyla karşılaştı.
AB'deki iPhone kullanıcıları, web'den indirilen uygulamaları açamayacak

Apple, Avrupa Birliği'nin Dijital Piyasalar Yasası (DMA) kapsamındaki antitröst mevzuatına uyum sağlamak için kısa bir süre önce iOS 17.4 beta sürümünü piyasaya sürdü. Söz konusu güncelleme, iPhone kullanıcılarına alternatif uygulama mağazalarına erişim imkanı sunuyor. Bu durum özünde iyi bir gelişme olsa da yeni iOS güncellemesi, kullanıcıları ilgilendiren bazı sorunları beraberinde getiriyor. 

Paylaşılan bilgilere göre AB'deki kullanıcılar, iOS 17.4 beta sürümünü yükledikten sonra iPhone'larına web'den indirilen uygulamaları yükleyememe durumuyla karşılaştı. Apple, önceki sürümlerde kullanıcıların web sitelerini, iPhone ana ekranlarına ekleyerek web uygulamaları olarak kullanmalarına izin vermişti. Ancak şirket, iOS 17.4 beta sürümüyle birlikte, Avrupa'daki kullanıcılar için PWA (Progressive Web Apps) desteğini kaldırıyor gibi görünüyor.

iOS 17.4 beta sürümü artık AB'deki kullanıcılara web uygulamalarının varsayılan tarayıcılarında açılacağı konusunda bir uyarı gösteriyor. Bu durum, web uygulamalarının iOS 17.4 güncellemesiyle otomatik olarak silinen verileri ve anlık bildirimleri gönderme yeteneğini kaybetmesine neden oluyor.

Apple, henüz bu değişikliklerle ilgili resmi bir açıklama yapmadı; ancak bu gelişmenin DMA ile uyumlu olduğunu söylemek mümkün. Çünkü DMA'in gerekliliklerinden biri, Apple'ın geliştiricilere kendi web tarayıcılarını oluşturmalarına izin vermesi. Şunu da belirtmek gerek; normalde iOS 17.4, Avrupa Birliği'nde kullanıcıların varsayılan tarayıcılarını seçmelerine olanak tanıyan bir sistem de sunuyor. Yani farklı tarayıcıya izin verilse bile web'den indirilen uygulamalara izin verilmiyor. Tabii yine de bunun için şirketten gelecek resmi açıklamayı beklemek gerekiyor.

iOS 17.4 güncellemesinin resmi olarak mart ayının ilk haftasında yayınlanması bekleniyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.