Upstash, Andreessen Horowitz liderliğinde 10 milyon dolar yatırım aldı

2021 yılında Enes Akar tarafından San Francisco'da kurulan Upstash, tüketime dayalı bir fiyatlandırma modeli kullanarak geliştiriciler için sunucusuz bir veri platformu sunuyor.
Upstash, Andreessen Horowitz liderliğinde 10 milyon dolar yatırım aldı

Sunucusuz veri platformu geliştiren bir girişim olarak karşımıza çıkan Upstash, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Upstash tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turunda 10 milyon dolar yatırım aldı. Upstash'in 10 milyon dolarlık A serisi yatırım turu, Andreessen Horowitz liderliğinde gerçekleşti.

Hatırlatmak gerekirse Upstash, yaklaşık 2 yıl önce tohum yatırım turunda 1,9 milyon dolar yatırım almıştı. Yatırım turunun katılımcıları arasında ise ülkemizden ScaleX Ventures, Mango Capital, AngelLis ve melek yatırımcılar yer alıyordu. Alınan yeni yatırım ile birlikte Upstash girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 12 milyon dolara ulaştı.

2021 yılında Enes Akar tarafından San Francisco'da kurulan Upstash, şu an için 16 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor. Alınan yatırım ile birlikte ekibini de büyütecek olan girişim, önümüzdeki yıl içinde 15 kişiyi daha ekibine dahil etmeyi hedefliyor.

Tüketime dayalı bir fiyatlandırma modeli kullanarak geliştiriciler için sunucusuz bir veri platformu sunan Upstash, Redis, Kafka ve Vector veri tabanlarının oluşturulmasına olanak sağlıyor.

Upstash'in oldukça hızlı bir şekilde büyüdüğünü de ekleyelim. 2022 yılının Mart ayında sadece 12 bin geliştirici tarafından kullanılan Upstash, bugün ise 85 bin geliştiriciye ulaşmış durumda. Upstash tarafından aktarılan bilgilere göre şirketin ARR yani yıllık sürekli geliri ise 1 milyon dolara ulaşmış durumda. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.