YouTube TV'nin abone sayısı 8 milyonu geçti

YouTube'un ücretli televizyon platformu YouTube TV, 8 milyon abone barajını aştı.
YouTube TV'nin abone sayısı 8 milyonu geçti

YouTube TV'nin abone sayısının Leichtman Research Group'un sunduğu yeni verilere göre 6,5 milyonun üzerinde olduğunun tahmin edildiğini geçtiğimiz Ocak ayında sizlere aktarmıştık. YouTube TV'nin abone sayısı söz konusu tahminlerin üzerinde çıktı.

Konu ile ilgili bir açıklama paylaşan YouTube, YouTube TV'nin toplamda 8 milyon aboneye ulaştığını duyurdu. Hatırlatmak gerekirse YouTube Music ve Premium'un dünya genelinde 100 milyon aboneyi aştığını da geçtiğimiz günlerde sizlere sizlere aktarmıştık.

100 milyona kıyasla küçük gibi görünse de, 8 milyon abone YouTube TV'i ABD'nin en büyük TV sağlayıcılarından biri yapıyor. YouTube TV'nin yakın zamanda popüler uydu sağlayıcıları geride bırakmaya hazırlandığını ve birkaç yıl içinde ise kablolu yayın yapan rakiplerinden daha fazla aboneye sahip olabileceğini de ekleyelim. Bu durumun gerçekleşmesi için ise YouTube TV'nin aynı hızda abone kazanmaya devam etmesi gerekiyor.

İlk olarak 7 yıl önce karşımıza çıkan YouTube TV'nin ücretli bir televizyon servisi olduğunu da hatırlatalım. Hatırlatmak gerekirse YouTube TV, 2022 yılında ise 5 milyon aboneyi aşmıştı.

Video konusunda dünyanın en önemli platformu olan YouTube, televizyonlar üzerinden yoğun bir şekilde kullanılmaya da devam ediyor. YouTube CEO'su Neal Mohan tarafından paylaşılan bilgilere göre, televizyon ekranları üzerinden günlük ortalama 1 milyar saatten fazla YouTube içeriği tüketiliyor.

Başarılı bir partner ağına sahip olduklarını da belirten Mohan, YouTube Partner Program içinde 3 milyondan fazla kanal olduğunu paylaştı. Hatırlatmak gerekirse YouTube Partner Program, YouTube içerik üreticilerinin içeriklerinden gelir elde etmelerini sağlıyor. Mohan tarafından paylaşılan bilgilere göre, son 3 yıl içinde YouTube Partner Program kapsamındaki içerik üreticilere toplamda 70 milyar dolar ödendi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.