Webrazzi XYZ 2024'ün ilk tur konuşmacıları belli oldu

Webrazzi XYZ 2024, 5 Mart tarihinde Wyndham Grand İstanbul Levent'te gerçekleşecek.
Webrazzi XYZ 2024'ün ilk tur konuşmacıları belli oldu

Webrazzi'nin 2024'teki ilk konferansı Webrazzi XYZ 2024, 5 Mart tarihinde Wyndham Grand İstanbul Levent'te gerçekleşecek.

Konferansımızda alanında uzman isimler, dijital pazarlamadan e-ticarete, yapay zekadan makine öğrenmesine, finanstan içerik üretimine kadar Web3 teknolojisinin hayatımıza etkilerini, deneyimli bakış açılarıyla anlatacak. Webrazzi XYZ, dopdolu bir içerikle, yeni nesil web'i ve teknolojiyi katılımcılarla buluşturacak.

Konferansımıza katılmak için erken kayıt indiriminden yararlanarak buradan bilet alabilir ve değişen internet dünyasının bir parçası olabilirsiniz.

Konferansımızın ilk konuşmacıları da belli oldu. Gelin, alanında uzman isimlere birlikte göz atalım. 

Ahmet Durmuşoğlu (Kurucu Ortak & CEO @İçerik Bulutu)

Ahmet, lisans ve yüksek lisans eğitimlerini reklamcılık ve pazarlama alanlarında yaptı. Türkiye'de internet reklamcılığının en taze olduğu dönemlerden bugüne farklı marka ve ajanslarda görev ve sorumluluklar aldı. 10 yılı aşkın süredir girişimcilik ekosistemin bir parçası olarak kurucu ortağı olduğu şirketleri globalde büyütmek için ekibiyle birlikte çalışıyor. 2014'de bu yana ise binlerce lokal ve global markanın içerik pazarlaması ile büyümesine eşlik eden icerikbulutu.com ve ContentGo.com'un kurucu ortağı ve CEO'su olarak görev yapıyor. Girişimcilerin aldığını ve kazandığını geri vermesi gerektiğine inanan Ahmet, 2020 yılından günümüze girişimcilik ekosisteminin gelişmesi için QNBEYOND ve Albaraka Garaj gibi hızlandırma programlarında girişimcilere mentörlük yapıyor. Ahmet geçmişte, Erospirlanta.com, Roipublic.com gibi markaların kurucu ortağı olarak yer aldı. Bugünlerde ise taze girişimi roketfy.com üzerinde çalışıyor.

Akan Abdula (Kurucu Ortak @FutureBright Group)

Aralık 1978 Makedonya'nın Üsküp şehrinde dünyaya geldi. Bilkent Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Case Western Reserve Üniversitesi, Weatherhead School of Management'dan MBA derecesini aldı. 2003 yılında ABD'den Türkiye'ye döndü. 19 yıl reklam, pazarlama stratejileri, marka yönetimi ve pazar araştırma iş deneyimi vardır. Millward Brown'da araştırma direktörlüğü yaptı. Grey İstanbul reklam ajansında Strateji ve Planlama bölüm başkanlığı ve Grey Group Worldwide global strateji konseyi üyeliği yaptı. Global konseyi yöneten 12 stratejist arasındaydı. Reklam Özdenetim Kurulu üyeliği yaptı. Türkiye'nin en iyi ürün lansmanı ve en etkili sosyal sorumluluk kampanyaları olmak üzere, çok sayıda altın Effie ödülüne layık görüldü. FutureBright Research'ı kurdu, FutureBright Group'a dönüştürdü. FutureBright Şirketler Grubu, 600'den fazla küresel ve yerel markaya hizmet vermektedir. Türkiye'nin en büyük markalarına şahsen danışmanlık vermektedir. Öngörülemeyenler isimli kitabın yazarıdır. Kitap yeni olmasına rağmen, şimdiden on baskı görmüştür. Daily Telegraph stratejik yaklaşımlarını haberleştirmiştir.

Alemşah Öztürk (Chief Happiness Officer / CEO @4129Grey)

4129Grey'in Chief Happiness Officer'ı olan Alemşah Öztürk. 5 yıl içinde Türkiye'nin en çok ödül alan ve başarılı dijital reklam ajansı olan 4129!'u Şubat 2007'de kurdu. Ajans 2012 yılında WPP tarafından satın alınmış ve Mayıs 2015'te Gray İstanbul Reklam Ajansı ile birleşmiştir. Sonuç olarak 4129Grey, yeni nesil entegre bir iletişim ajansı olmuştur.

Benan Özer (Marketing Head @Danone)

Benan, kariyerine 2009 yılında Unilever Türkiye'de başladı ve yıllar içinde Türkiye, Kuzey Afrika Orta Doğu (BAE, Arabistan, Mısır, Fas, İran) ve Orta Doğu Avrupa (Rusya, Polonya) bölgeleri gibi farklı pazarlarda ev bakım, kişisel bakım ve gıda kategorilerinde çalıştı. 2023 yılı itibarıyla Danone Grubu'nda sütlü ürünler ve bitki bazlı ürünleri yönetmekte. Clear markasının Türkiye’deki genişleme planında, Domestos markasının global marka iletişiminde ve portfolyo genişletme planlarında aktif görev aldı. Gıda dönüşüm ajandasını yönetirken Knorr ve Carte d’Or markalarınının değişim sürecini yönetti ve yurt içinde pek çok ödül kazandı. Gıda kategorisi dijital dönüşümü kapsamında, dijital içerik platformu olan Yemekte Keyif Var platformunun kurulma sürecini yönetti. Lipton’da Pazarlama Direktörlüğü (CMO) yaptığı dönemde #KonuşalımArtık amaç odaklı marka iletişim çalışmalarını ilerletti ve yeni kurulan Lipton Teas & Infusions şirketinin dijital dönüşüm ajandasını ve data stratejisini şekillendirdi. Kasım 2023 yılı itibariyle Danone Sütlü Ürünler ve Bitki Bazlı ürünler grubu lideri olarak pazar ve portfolyo dönüşüm projelerine odaklanmakta. Kariyeri boyunca sürdürülebilirlik alanında aktif rol alan Benan, 2014 yılında Unilever Türkiye'yi One Young World Congress’te temsil etti. Lipton Sürdürülebilirlik alanında sürdürülebilir çay tarımı ve çayın geleceği için Karadeniz bölgesindeki çalışmaları yürütmüştür. Benan, lisans eğitimini 2009 yılında ODTÜ Endüstri Mühendisliği bölümünde tamamladıktan sonra 2017 yılında Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünde nesnelerin interneti teziyle yüksek lisans eğitimini tamamladı. Girişimcilik ve startup dünyasına yakın ilgi duyan Benan, startup’lara aktif olarak mentörlük yapmaktadır.

Berk Kuşaksız (Kurucu @Digital Advice Lab)

Berk Kuşaksız, 1998 yılından itibaren internet sektörünün içinde yer almakta olup 9 yılını Zap Medya ve Dijital Büro İstanbul’da medya planlama ve satın alma alanlarında geçirmiştir. Dijital Büro İstanbul’da Genel Müdür görevini üstlendikten sonra, 2016 yılında Digital Advice Lab’ı kurmuştur. Digital Advice Lab'te markalara dijital pazarlama bütçelerinin analizi, organizasyon yapılarının düzenlenmesi ve ajansları ile olan ilişkilerini düzenlemek üzere danışmanlık vermektedir. Konkur danışmanlığı, dijital pazarlama eğitimleri, offline-online ayak izini belirlemek ve ölçümleme sistemlerinin kurulması verdiği diğer hizmetler arasındadır. Alanında edindiği tecrübelerini, Digital Advice Lab Academy'de ve üniversitelerde gençlerle paylaşmaktadır. Uzmanlık Alanları: Dijital medya satın alma ve planlama, arama motoru pazarlaması, sosyal medya, programatik, medya inovasyonu, dijital pazarlama stratejisi, etkili pazarlama stratejilerini analiz etme ve belirlemedir.

Burcu Ağma (Founder | Chief Insight Hunter @ BBA Strategic Brand Consulting)

Burcu Ağma, 2015’den beri Amerika’da Verizon Wireless, Samsung, HP, Toyota gibi Fortune 500 markaların üst düzey yöneticilerine dijital data analizi ile müşteriyi anlamak ve edinilen bilgileri performans ve gelire çevirmek üzerine stratejik danışmanlık vermektedir. 2022 yılının başında BBA Strategic Brand Consulting şirketini kurarak, Amerika’daki mü şteri portföyüne Avrupa’dan da globalde ivme kazanmak isteyen markaları eklemiştir. Sektörde Publicis Group yapısında kurguladığı yapay-zeka bazlı algoritmalarla ve Northwestern Üniversitesi ile ortak oluşturduğu Intent Lab araştırma ünitesi ile bilinen Ağma, 2019 yılında Microsoft Advertising tarafından Amerika’da “Yılın Yöneticisi” seçilmiştir. Data -bazlı pazarlama deneyiminin yanı sıra yakın zamanda bir mental sağlık uygulamasının globalde stratejik pazarlamasını yöneten Ağma, Japonya, İngiltere, Brezilya, Rusya gibi farklı pazarlarda da 360 derece kampanyaları yönetmiştir. CES, Adweek, Vivatech, Dmexco gibi sektörün önde gelen global konferanslarına konuşmacı olarak katılan Burcu, pazarlama dünyasında başarılı olmanın bilimsel yöntemlerini, yapay zeka ile marka stratejilerinin ve müşteri deneyimlerinin dönüşümünü paylaşmaktadır. Northwestern Üniversitesi’nde Integrated Marketing Communications üzerine yüksek lisans yapan Burcu Ağma, Northwestern Kellogg’da da Media Management üzerine yan dal yapmıştır.

Cem Aracı (CIO @PwC Türkiye)

PwC Türkiye'nin Teknoloji ve Dijital Hizmetlerinden sorumlu şirket ortağı olan Aracı, bu hizmetler kapsamında ERP hizmetleri (SAP), CTO danışmanlığı, uygulama geliştirme, veri analitiği, robotik süreç otomasyonu, siber güvenlik, vergi teknolojileri ve dijital deneyim danışmanlığı alanlarında tecrübe sahibidir. Aynı zamanda PwC Türkiye'nin CTO'su olarak görevini yürüten Aracı, PwC Türkiye'nin SAP, Microsoft, AWS ve UiPath ile olan iş birliklerinin liderliğini sürdürmektedir. Teknoloji projelerinde "Self Service Analytics, Business Intelligence (BI), ERP tabanlı yazılımlar ve Robotik Süreç Otomasyonu" araçlarının kullanımı ve uygunluğu üzerinde çalışmakta, aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi'nde İş Zekası ve Veri Analitiği konularında eğitim vermektedir. Cem Aracı, 2006 yılında PwC'ye katılmış olup, 2016- 2023 yılları arasında Vergi Teknoloji Hizmetleri Lideri olarak görev yapmış olup, vergi motorları, ERP vergi özelleştirmeleri, SAP vergi kontrolü, e-fatura, e-defter, KDV yazılımları, gümrük ve dış ticaret yazılımları, SAF-T raporlama araçları, Vergi Analitiği ve görselleştirmesi konularında projeleri yönetmiştir. Cem Aracı, Koç Üniversitesi'nden mezun olup, Southampton Üniversitesi'nden MBA derecesine sahiptir.

Evren Gülyaşar (Ecommerce Managing Partner @GroupM)

Kariyerine BThaber'de teknoloji muhabiri olarak başlayan Evren Gülyaşar, Bilgi Üniversitesi Pazarlama İletişimi Yüksek Lisansı'nı tamamlamasıyla birlikte 2015 yılında WPP bünyesinde çalışmaya başladı. Sırasıyla Grey, Cohn&Wolfe, Geometry gibi WPP şirketlerinde dijital pazarlama ve iletişim görevlerinde bulunan Evren, şu anda GroupM'in e-ticaretten sorumlu yönetici ortağı olarak görev alıyor. Evren Gülyaşar aynı zamanda IAB'nin Perakende Medya Çalışma Grubu Üyesi.

Göknur Ercan (Kurucu Ortak ve CEO @Post Product Studios)

Göknur Ercan, KKTC'de doğdu ve büyüdü. İstanbul'da Marmara Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden Fransızca eğitim ile lisans derecesini alarak akademik yolculuğuna başladı ve Galatasaray Üniversitesi'nde Stratejik İletişim Yönetimi üzerine yüksek lisansını tamamladı. "Yeni medya ve Foucault bağlamında güç: Instagram kullanıcıları" üzerine yaptığı yüksek lisans tezi ile medyanın toplum üzerindeki etkisine dair derin bir anlayış ve ilgisi olduğunu gösterdi. Yüksek lisans süresince Rent’n Connect’te Digital Marketing alanında çalıştı. Daha sonra RemoteTeam ve Gusto ile Silikon Vadisi için uzaktan çalışmaya başladı. Ekim 2022'den itibaren, Amerika Wyoming’de kurulan Post Product Studios'un Kurucu Ortağı ve CEO olarak görev yapmaktadır.

İdil Kesten (Ülke Müdürü @Gemius)

2004'te Galatasaray Üniversitesi'nde mezun olan İdil Kesten Gemius'tan önce Comscore'da 4 yıl İş Geliştirme Müdürü olarak çalıştı. Gemius'ta 7. yılını dolduracak olan İdil Kesten halen Türkiye, Yunanistan ve MENA Ülke Müdürü görevini yürütmektedir. Dijital dünyada paylaştığı raporlarla ilgi çeken sunumlara imza aten Kesten, girişimlere mentörlük desteği de vermektedir.

Kayhan Dural (Kurucu @Consciouslab)

Kayhan Dural Kabataş Erkek Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi mezunudur. Mobil pazarlama ile başlayan sektör hikayesine sosyal medya, veri, strateji ve yaratıcı departmanlarda pozisyonlar ekleyerek 4129Grey, Ogilvy ve AKQA şirketlerinde Chief Digital Officer rollerini üstlenmiştir. Yerli ve uluslararası ses getiren birçok projenin yaratıcısıdır. 2023 itibarıyla yapay zeka destekli yeni nesil yaratıcı laboratuvar Consciouslab’i kurmuştur. Yaratıcı teknoloji, veri, AI ve inovasyon odak alanlarını oluşturmaktadır Girişimci, danışman ve mentordur. Konuşmacı ve eski progamer’dır.

Özgür Alaz (Kurucu @Useful)

İTÜ İşletme Mühendisliği 2005 mezunu olan Özgür Alaz, trend uzmanı ve girişimcidir. Dijital stratejiyle ve pazarlama teknolojileriyle ilgili projeler yönetmektedir. Finans, telekom ve dijital iş modellerinin dışında, Özgür Alaz, sosyal medya, dijital strateji, inovasyona dayalı iş modelleri, trend analizi, lean startup ve kişisel üretkenlik konularında da uzmandır.

Pınar Lafçı Togay (CMO @Domino's)

1982 İstanbul doğumlu olan Pınar Lafçı Togay, orta ve lise eğitimini St. Benoit Fransız Lisesi’nde tamamladı. IEP Lille Siyaset Bilimi ve Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olan Togay, profesyonel çalışma hayatına 2006 yılında Legrand Group’ta Ürün Müdürü olarak başladı. Kariyerine 2008 ve 2014 yılları arasında Fransız yapı marketleri firması Leroy Merlin’de farklı yönetsel görevlerle devam eden Pınar Lafçı Togay, 2014 yılı itibariyle Penti’de Kategori Direktörü ve Pazarlama Direktörü olarak rol aldı. Pınar Lafçı Togay, Nisan 2019 itibariyle Pazarlama ve Satış Direktörü unvanıyla Domino’s’taki görevine başladı. Bu görevde Pazarlama İletişimi, Medya, PR, LSM, E-Ticaret, Satış Kanalları, Fiyatlandırma ve Kampanya Yönetimi, İnovasyon Merkezi ve Ürün Yönetimi, Müşteri İlişkileri, CRM, Müşteri Öngörü ve Data ekiplerini yönetti. Togay, Ocak 2022’de Rusya, Gürcistan, Azerbaycan ve Türkiye’yi kapsayan DP Eurasia seviyesinde dijitalin artmış ivmesiyle hızlı yol alarak inovatif stratejileri hayata geçirmek, sinerji yaratmak ve know-how transferini sağlamak üzere DP Eurasia Pazarlama ve Dijital Genel Müdür Yardımcılığı’na atandı. Halen bu görevine devam ediyor. Pınar Lafçı Togay, 2018 yılında Fortune Türkiye’nin en iyi 50 CMO’su ve 2021’de Fast Company’nin en iyi 50 Digital CMO’su listesinde yer alırken Altın Lider Ödülleri 2021’de Türkiye’nin En Beğenilen CMO’su seçilmiş ve 2022’de bir kez daha Fortune Türkiye’nin en iyi 50 CMO’su listesinde yer almıştır.

Sami Basut (Chief Entertainment Officer @WPP)

 Boğaziçi Üniversitesi’nde İngiliz Dili ve Edebiyatı okudu. Shakespeare mi Pinter mı derken kendini bir reklam ajansında metin yazarken buldu. Mesleki gelişimini Publicis topraklarında tamamladı. Önce Yorum sonra Bold’da süregelen kariyerinde kreatif direktörlüğe kadar yükseldi. Bir yandan çalışırken bir yandan da Bilgi Üniversitesi reklam tasarımı bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Manajans/JWT’nin son, Wunderman Thomspon’ın ilk Executive Yaratıcı Yönetmeni oldu. Bir çok yerel ve uluslararası markaya baktı ve bu markalara yerel ve uluslararası ödüller kazandırdı. Yeri geldi jüri oldu, ülkemizi Cannes Lions’da temsil etti, yeri geldi seminerlerde konuşmacı. Şu anda WPP Chief Entertainment Officer ve AKQA Istanbul’un Grup ECD’liği rollerini üstlenirken bir yandan da Boğaziçi Üniversitesi’nde Metin Yazarlığı dersi veriyor.

Sezin Mızraklı Avalin (Chief Sales & Marketing Officer @Teleperformance)

20 yılı aşkın bir süredir B2B Satış ve Pazarlama alanlarında, Telco ve IT sektörlerinde pek çok farklı rolde liderlik yapan Sezin Mızraklı Avalin, 2000 yılında Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun oldu ve MIT (Massachusetts Institute of Technology)’de Liderlik Gelişim Programını tamamladı. 2000-2008 yılları arasında Turkcell'de Stratejik Müşteriler segmentinde Kurumsal Satış Müdürlüğü görevinde bulundu. 2008 yılında Turkcell’de Sadakat Programları, Müşteri Bağlılığı ve Kurumsal Event Yönetiminden Sorumlu Kurumsal Pazarlama ekibinin başına geçti. 2013-2015 yılları arasında İş Ortaklığı ve Kurumsal Ürünler Yönetiminden Sorumlu Pazarlama Direktörü ve 2015 yılı başından itibaren Büyük Müşterilerden Sorumlu Satış Direktörü olarak Turkcell bünyesinde yer aldı. 2016 yılında Kurumsal Segment Pazarlama Direktörü olarak Türk Telekom’a transfer olan Sezin Mızraklı Avalin, 2017-2019 yılları arasında Microsoft'ta Satış Direktörlüğü, 2019-2021 yılları arasında Amerikan Araştırma ve Danışmanlık şirketi Gartner’da, İş Geliştirme ve Satış Direktörlüğü görevlerinde bulundu. 2021 yılı ortasından beri Teleperformance Türkiye’de Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcılığı görevine devam eden Mızraklı Avalin, evli ve 1 çocuk annesidir.

Şahin Seçil (Kurucu Ortak ve CEO @heybooster)

Online pazarlama ve e-ticaret dönüşüm optimizasyonu alanındaki 14 yılı aşkın deneyimiyle, pazarlama verilerini eyleme geçirilebilir içgörülere dönüştürerek e-ticaret şirketlerinin gelirlerini artırmalarına yardımcı olma konusunda tutkuludur. heybooster'ın kurucu ortağı ve CEO'su olarak, e-ticaret pazarlama ekiplerinin verilerinde gizli olan fırsatları ortaya çıkarmalarını ve yakalamalarını sağlayan bir SaaS ürününe liderlik ediyor. Misyonu, e-ticaret pazarlamacılarını verilerini etkin bir şekilde kullanarak daha iyi kararlar almaları için güçlendirmek.

Ussal Şahbaz (Yönetici Ortak @Ussal Danışmanlık)

Ussal Şahbaz, kamu ilişkileri ve inovasyon üzerine çalışan yapan Ussal Danışmanlık şirketinin kurucusudur. Ussal Şahbaz 2018’e kadar Türkiye İnovasyon Direktörü olduğu GE (General Electric) şirketinin dünyada kurduğu sekiz inovasyon merkezinden birini İstanbul’da hayata geçirmiştir. Daha önce, 2015’te Türkiye’nin G20 dönem başkanlığı sırasında Business 20 ve Think 20 gruplarını yönetmiştir. 2011-2014 yılları arasında TEPAV – Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı’nda inovasyon politikaları programını kurmuştur. Ussal Şahbaz kariyerinin ilk yıllarında Rekabet Kurumu uzmanı olarak çalışmış, ayrıca Vaşington’da Dünya Bankası‘na danışmanlık yapmıştır. Ekonomi (eski Dünya) gazetesinde köşe yazarı olan Ussal Şahbaz, ayrıca haftalık olarak teknoloji, siyaset ve toplum üçgenindeki gelişmeleri ele aldığı Global İşler+ eposta bülteni yayınlamaktadır. Ussal’ın Harvard Üniversitesi’nden uluslararası kalkınma alanında yüksek lisans, Bilkent Üniversitesi ve ODTÜ’den iktisat alanında yüksek lisans ve lisans dereceleri bulunmaktadır.

SPONSORLAR

Elmas Sponsor

Türkiye İş Bankası

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.