Adam Neumann, iflasa sürüklediği WeWork'ü satın almaya çalışıyor

WeWork'ün kurucu ortağı ve CEO'su Adam Neumann, şirketin iflasın eşiğine gelmesiyle CEO'luk görevinden alınmıştı. Neumann, şimdi de iflas eden şirketi satın almak için harekete geçti. 
Adam Neumann, iflasa sürüklediği WeWork'ü satın almaya çalışıyor

Geçtiğimiz yıllarda 47 milyar dolarlık değerleme dünyanın en önemli girişimlerinden biri olan WeWork'ün 2019 yılında iflasın eşiğine geldiğini sizlere aktarmıştık. WeWork'ün kurucu ortağı ve CEO'su Adam Neumann, WeWork'ün iflasın eşiğine gelmesiyle CEO'luk görevinden alınmıştı. Bu dönemde mali ve itibari olarak skandallara imza atan Neumann, şimdi de iflas eden şirketi satın almak için harekete geçti. 

Adam Neumann ve Neumann'ın yeni emlak şirketi Flow Global, WeWork'ün danışmanlarına gönderilen bir mektup ile WeWork'ü satın almak istediklerini dile getirdi. Neumann ve Flow Global, teklif verebilmek için daha fazla bilgi almak istiyor. Ancak paylaşılan bilgilere göre WeWork, bu talebi görmezden geliyor. 

Aslına bakarsanız, Neumann ve Flow Global 2023'ün Aralık ayından bu yana WeWork'ü satın almak için çeşitli araştırmalar yapıyor. Neumann bu konuda Dan Loeb’un yatırım fonu Third Point'in desteğine güveniyor. 

Neumann'ın avukatı Alex Spiro'nun mektupta belirttiğine göre; WeWork, Neumann'ın olası teklifine yanıt vermekle ilgilenmiyor: 

WeWork'ün tüm hissedarlar için değer maksimizasyonu amaçlayan bir işlemde müşterilerime bilgi sağlamak için bile bağlantı kurmamasından duyduğumuz dehşeti ifade etmek için yazıyoruz.

WeWork yaptığı açıklamada doğrudan Adam Neumann'dan bahsetmedi ve düzenli olarak teklifler aldıklarını, bu teklifleri şirketin çıkarlarına en uygun şekilde hareket etmek amacıyla gözden geçirdiklerini ifade etti. Ancak WeWork yönetiminin odak notası dışarıdan gelen tekliflerden çok şirketi yeniden yapılandırarak mali açıdan güçlü ve sürdürülebilir hale getirmek. 

Ayrıca WeWork'ün Neumann'ı görmezden gelmesi pek de şaşırtıcı değil. 2019'da halka arza hazırlanan şirket, iflasın eşiğine sürüklenirken, aynı yıl içinde SoftBank şirketin yüzde 80'ini aldı. Ancak ne yeni sermaye ne de yeni bir yönetim kadrosu, WeWork'ün iflasına engel olamadı. Şirket, geçen yılın kasım ayında iflas başvurusunda bulundu.

Tüm bunlara rağmen Neumann ve yatırımcıları WeWork'ün yeniden yaşama döndürülebileceğine inanıyor. Söz konusu mektupta hibrit çalışma dünyasının WeWork için talep yarattığına dikkat çekiliyor. Yine de mektup kapsamında WeWork'e ne kadar ödeme yapılacağına dair bir ifade yer almıyor. Sadece detaylı bir teklif vermeye hazır olunduğu belirtiliyor.

Bu arada mektupta yer alan bilgilere göre; WeWork, 2022'nin Ekim ayında Adam Neumann'In 1 milyar dolarlık yatırımını reddetti. Böyle bakıldığında Adam Neumann'ın yeniden WeWork'ün başına geçme ihtimalinin oldukça düşük olduğunu söylemek mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.