Yapay zeka girişimi Jua, 16 milyon dolar yatırım aldı

Jua'nın 16 milyon dolarlık tohum yatırım turuna 468 Capital ve Green Generation Fund liderlik etti.
Yapay zeka girişimi Jua, 16 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka girişimi Jua, 16 milyon dolar yatırım aldı. 16 milyon dolarlık tohum yatırım turuna 468 Capital ve Green Generation Fund liderlik etti. İsviçre merkezli şirketin yatırım turunda Promus Ventures, Kadmos Capital, Flix Mobility'nin kurucuları, Session, Virtus Resources Partners, Notion ve InnoSuisse yer aldı.

Andreas Brenner ve Marvin Gabler tarafından 2022 yılında kurulan şirket, yapay zeka teknolojisini kullanarak doğa olaylarını anlamak ve çeşitli sektörler için veri sağlamak üzerine odaklanıyor. Özellikle hava olaylarının daha önceden ve daha hassas bir şekilde tahmin edilmesine yardımcı oluyor. Uydu görüntüleri, topografya ve veri kaynaklarını kullanan Jua, dünyadaki iklim olayları ve değişiklikleri hakkında daha kapsamlı veri akışı sağlamayı hedefliyor. 

Çünkü büyük ve öngörülemeyen hava olaylarının önceden tahmin edilmesi, olası zararları en aza indirme ve insanların güvenliğini sağlama konusunda büyük önem taşıyor. Daha gelişmiş tahmin teknolojileri sayesinde, toplumun genel güvenliği artıyor ve günlük yaşamın akışı daha öngörülebilir hale geliyor.

Şu an enerji sektörü için çalışan Jua'nın hedefi geliştirdikleri modelin kullanım alanını tarım, sigorta, taşımacılık gibi sektörleri için genişletmek. 

Jua, işletmeler için iklim değişikliği gibi konularda daha iyi hazırlıklı olmasını ve olası doğa olaylarında daha etkili adımlar atabilmesi için yardımcı oluyor. Jua, çeşitli sektörler için daha verimli çözümler sunuyor ve operasyonel maliyetleri azaltıyor.

Jua bu alanda faaliyet gösteren tek şirket değil. DeepMind yapay zeka destekli hava durumu tahmin programı GraphCast, grafik işlem birimi ve yapay zeka teknolojileri konusunda çalışan Nvidia'nın da bu alanda çalışan FourCastNet isimli bir programı bulunuyor. Ayrıca Huawei, Pangu adlı işiyle bu alanda faaliyet göstermekten geri durmuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.