TikTok What's Next 2024 Trend Raporu’ndan öne çıkanlar

Türkiye'de kullanıcıların yüzde 42'sinin belirttiğine göre, TikTok'ta izlenen reklamlar, kişilerin ilgili ürün veya hizmete olan güvenlerini artırıyor.
TikTok What's Next 2024 Trend Raporu’ndan öne çıkanlar

TikTok, What's Next (Sırada Ne Var) Raporu’nun 2024 sonuçlarını paylaştı. TikTok'un sunduğu What's Next raporunda trendlere yön veren üç önemli faktör paylaşılıyor. Bunlar sırasıyla merak, hikaye anlatıcılığı ve güven olarak öne çıkıyor. 

Türkiye'ye bakıldığında TikTok kullanıcılarının yüzde 80'i TikTok'un kendilerine ilham veren ve keyif aldıkları içerikler gösterdiğini ifade ediyor. Böyle bakıldığında markalar, toplulukların merak duygusunu uyandırmak üzere birbirinden farklı formatta içerikler oluşturabilir. 

Globalde ise kullanıcıların yüzde 44'ü, TikTok'u belli bir çıktı elde etme niyetiyle ziyaret etse de neticede görmeyi planlamadıkları içerikleri keşfettiğini ifade etti. 

Raporda paylaşılan bilgilere göre geleneksel sosyal ağlara kıyasla, kullanıcıların TikTok'un onları sevdiklerini bile bilmedikleri yeni konularla tanıştırdığını kabul etme olasılığı 1,8 kat daha yüksek

Merak uyandıran reklamlar 1,4 kat daha uzun süre izleniyor

Rapora göre kullanıcılarda merak uyandırmayı hedefleyen reklamlar, 1,4 kat daha uzun süre izleniyor. Türkiye'ye bakıldığındaysa kullanıcıların yüzde 80'i, TikTok'un satın almak istedikleri şeyleri gösteren bir platform olduğunu ve bu nedenle başka herhangi bir platformdan ziyade TikTok'ta reklam görmeye açık olduklarını belirtiyor. 

Rapora göre Türkiye'de kullanıcıların yüzde 42'sinin belirttiğine göre, TikTok'ta izledikleri reklamlar ilgili ürün veya hizmete olan güvenlerini artırıyor. Kullanıcıların neredeyse yüzde 80'i, TikTok'ta reklamlarını diğer platformlara göre daha heyecan verici buluyor. Kullanıcıların yüzde 76'sı TikTok'taki markalı içerikleri daha güvenilir bulurken, yüzde 75'i ise TikTok'taki markalı içeriklerin diğer platformlara göre daha bilgilendirici olduğunu ifade ediyor. Ayrıca, Türkiye'deki TikTok kullanıcılarının yaklaşık yüzde 64'ü, platformda bir topluluk ve etkileşim hissi yaşamaktan hoşlandığını

#delulu trendi öne çıkıyor 

Paylaşılan bilgilere göre; TikTok kullanıcıları, çoğu zaman bunaltıcı bir gerçeklik yerine, #delulu ya da sanrısal rahatlık olarak adlandırılan ortak bir topluluğu benimsiyor. Fantezi ve tezahürün bir karışımı olan #delulu, izleyicilerin umutları, hayalleri ya da kendi tanımladıkları sanrısal gerçeklikleri hakkında fanteziler kurarak sahte bir kişiliğe kavuşması anlamına geliyor. Bu sayede, herkesin kendi hikayesini anlatma ve paylaşma özgürlüğüne sahip olduğu bir ortam oluşturuluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.