GoDaddy ve ENS iş birliğiyle alan adları ENS adreslerine bağlanabilecek

Web3 topluluğu .eth alan adlarını geleneksel Web2 alan adlarına ekstra ücret ödemeden bağlayabilecek.
GoDaddy ve ENS iş birliğiyle alan adları ENS adreslerine bağlanabilecek

Ethereum Name Service (ENS), paylaştığı yeni bir blog gönderisinde GoDaddy ile yeni bir anlaşmaya vardığını duyurdu. Bu yeni iş ortaklığı kapsamında Web3 topluluğu .eth alan adlarını geleneksel Web2 alan adlarına ekstra ücret ödemeden bağlayabilecek. Ethereum Name Service'ın (ENS),Ethereum üzerinde çalışan bir alan adı protokolü olduğunu belirtelim. 

Kullanıcılar, GoDaddy sayfası üzerinden adreslerini girerek bir cüzdana bağlayabilecek. GoDaddy ve ENS iş ortaklığı sayesinde kullanıcılar yüksek gaz ücretleri ile karşılaşmaktan kurtuluyor. İlerleyen dönemde Ethereum'un ötesinde daha fazla blok zincirin platforma eklenmesi planlanıyor. Ayrıca .xyz ya da .com uzantılı alan adlarının da Web3 profili haline gelmesi amaçlanıyor. 

Bu arada ENS'nin "eth.link" alan adının satışı nedeniyle GoDaddy'ye geçtiğimiz yıllarda dava açtığını hatırlatalım. ENS kurucusu Nick Johnson'ın aktardıklarına göre; bu konuda anlaşmazlık yaşamaları her iki kurumun da iş birliği yapmasına engel değil.

Johnson ayrıca yaptığı açıklamalarda alan adı ve Web3 teknolojilerinin eski sistemleri yok saymak ya da her şeyi yeni baştan inşa etmek yerine mevcut sistemler üzerinde çalışan sistemler inşa edildiğinde daha iyi çalıştığını ifade etti. 

GoDaddy alan adları başkanı Paul Nicks ise bu gelişmenin Web2 ve Web3 ekosistemlerine fayda sağladığını vurguladı. Nicks bu iş birliğini, alan adları ve blok zinciri teknolojilerinin birleşimi olarak tanımladı. 

ENS ve GoDaddy arasındaki anlaşma ile ENS'lere olan ilginin artacağını söylemek mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.