Yeni özelliklerle güncellenen Gemini Pro, Türkçe dil desteğine kavuştu

Kullanıma açılan diğer diller arasında ise Arapça, Almanca, Çince, Felemenkçe, Fransızca, Hintçe, Japonca, Portekizce ve İspanyolca da yer alıyor. 
Yeni özelliklerle güncellenen Gemini Pro, Türkçe dil desteğine kavuştu

Google'ın yeni yapay zeka modeli Gemini'ı 2023'ün Aralık ayında sizlere tanıtmıştık. Gemini'ın Ultra, Pro ve Nano olmak üzere 3 farklı biçimde çalışmak için optimize edildiğini hatırlatalım. Veri merkezlerinden mobil cihazlara kadar pek çok farklı alanda çalışabilen Gemini, şimdi de kapsamını ve etki alanını geliştirdi. Gemini, kullanıcıların Bard’ın en hızlı versiyonunu kullanabilmeleri için 40’tan fazla dilde ve 230’dan fazla bölgede yeni özelliklerini kullanıma sunuyor. Bu kapsamda Gemini Pro, Bard’da dünden itibaren Türkçe olarak kullanılmaya başlandı. Kullanıma açılan diğer diller arasında ise Arapça, Almanca, Çince, Felemenkçe, Fransızca, Hintçe, Japonca, Portekizce ve İspanyolca da yer alıyor. 

“Yanıtı tekrar kontrol et” özelliği de Türkçe olarak kullanılabilecek

Bard'ın İngilizce olarak kullanımda olan “yanıtı tekrar kontrol et” (double-check) fonksiyonu da bu yeni güncelleme ile aralarında Türkçe'nin de olduğu 40’tan fazla dilde kullanıma sunuldu. Kullanıcılar, Bard'ın üzerindeki "G" simgesine tıklandığında, Bard cevabı okuyarak bununla ilgili web üzerinde içerik olup olmadığını değerlendiriyor. Böylece kullanıcılar Google Aramalar aracılığıyla bulunan destekleyici veya çelişen bilgiler hakkında daha fazla bilgi sahibi olabiliyor. 

Bard'a görüntü oluşturma özelliği eklendi 

Çoklu modlu bir yapay zeka modeli olan Gemini ile birlikte Bard; metin, resim, ses, video ve kodlama dilleri de dahil olmak üzere farklı türdeki bilgileri genelleştirip anlayabiliyor, bunlar üzerinde çalışabiliyor ve bu bilgileri birleştirebiliyordu. Şimdi de bu yeni güncelleme kapsamında Bard'ın görüntü oluşturabilme özelliği de kullanıma açıldı. Kullanıcılar bu yeni özellik ile Bard’a bir açıklama yazıp bu açıklamayla eşleşen görseller üretebilecek. Güncellenmiş Imagen 2 modeli tarafından desteklenen bu özellik şu anda yalnızca İngilizce olarak kullanılabilmekte.

Şirketin paylaştığı açıklamaya göre; geliştirilen yeni görüntü oluşturma özelliği de Bard'ın diğer tüm özellikleri gibi sorumluluk gözetilerek tasarlandı. Bard, oluşturduğu görselleri, sanatçılar tarafından oluşturulan orijinal eserlerden ayırmak için SynthID kullanıyor. Böylece Bard, oluşturduğu görüntülerin piksellerine dijital olarak tanımlanabilir bir filigran gömüyor. Ayrıca araç, kişilerin görüntülerinin oluşturulmasını engellemek için filtreler uyguluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.