Elektrikli uçaklar geliştiren Heart Aerospace, 107 milyon dolar yatırım aldı

İsveç merkezli şirketin B serisi yatırım turunda Sagitta Ventures, Air Canada, Breakthrough Energy Ventures, European Innovation Council Fund, EQT Ventures, Lower Carbon Capital, Norrsken VC, United Airlines ve Y Combinator yer aldı.
Elektrikli uçaklar geliştiren Heart Aerospace, 107 milyon dolar yatırım aldı

Elektrikli uçaklar geliştiren Heart Aerospace, 107 milyon dolar yatırım aldı. İsveç merkezli şirketin B serisi yatırım turunda Sagitta Ventures, Air Canada, Breakthrough Energy Ventures, European Innovation Council Fund, EQT Ventures, Lower Carbon Capital, Norrsken VC, United Airlines ve Y Combinator yer aldı. Gerçekleşen yatırım ile birlikte EQT Ventures ortağı Ted Persson, Heart Aerospace'in yönetim kuruluna katıldı.

Şirketin toplam yatırım miktarı 145 milyon dolara çıktı. Heart Aerospace aldığı yeni yatırımı, geliştirdiği hibrit-elektrik uçağı olan ES-30'un onay sürecini tamamlamak ve üretim aşamasına geçmek amacıyla kullanacağını duyurdu.

Anders Forslund ve Klara Forslund faaliyete geçen Heart Aerospace, hibrit-elektrikli uçak üreticisi olarak ön plana çıkıyor. Şirketin ana faaliyeti, düşük emisyona sahip, çevre dostu ve gürültü kirliliği yaratmayan elektrik uçaklar geliştirmek ve üretmek.

Heart Aerospace, ES-30 isimli elektrikli bir uçak geliştirdi. ES-30, kısa mesafeli rotalarda, mevcut konvansiyonel yakıtlı uçaklara kıyasla daha çevre dostu bir seçenek sunmayı amaçlayan bir hibrit-elektrikli uçak olarak tanımlanıyor. 

ES-30, sıfır emisyonlu bir menzile sahip. Tamamen elektrikle çalışarak 200 kilometre kadar yol kat edebilir. Ayrıca, 30 yolcuyla kullanıldığında 400 kilometre ve 25 yolcuyla kullanıldığında 800 kilometreye kadar esnek menzil sunuyor.

Şirketin hedefi, havacılık sektöründeki büyümeyi emisyonlardan ayırmak, daha çevre dostu, ekonomik ve sürdürülebilir bir hava taşımacılığı çözümü sunmak. Heart Aerospace, bu alanda yaptığı çalışmalar ve geliştirdiği teknolojilerle havacılık endüstrisinde önemli bir rol oynamayı amaçlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.