DataSnipper, 1 milyar dolar değerleme üzerinden 100 milyon dolar yatırım aldı

DataSnipper platformu, veri uzlaştırma çalışmalarını yürüten denetçiler ve finans uzmanları için Excel tabanlı bir otomasyon çözümü sunuyor.
DataSnipper, 1 milyar dolar değerleme üzerinden 100 milyon dolar yatırım aldı

Denetim sektörüne odaklanan DataSnipper, 100 milyon dolar yatırım aldı. Hollanda merkezli şirketin B serisi yatırım turu, Index Ventures liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turunun ardından Index Ventures ortaklarından Hannah Seal ise DataSnipper'ın yönetim kuruluna katıldı.

DataSnipper, yeni gelen yatırımı şirketin büyümesi ve iç denetçiler, vergi danışmanları gibi yeni sektörlere genişlemek için kullanacağını açıkladı. Şirket, bu yatırım turuyla değerlemesini 1 milyar dolara çıkararak unicorn seviyesine yükseldi.

DataSnipper, 2017 yılında Maarten Alblas, Jonas Ruyter ve Kai Bakker tarafından faaliyete geçti. Şirket, denetim ve finans profesyonellerine yönelik otomasyon platformu sağlıyor. DataSnipper platformu, veri uzlaştırma çalışmalarını yürüten denetçiler ve finans uzmanları için Excel tabanlı bir otomasyon çözümü sunuyor.

Yapay zeka destekli platform, denetçilerin faturalar, banka dekontları ve envanter belgeleri gibi dosyalardan sayıları otomatik olarak çıkarmalarını sağlıyor. Veri uzlaştırma, çeşitli kaynaklardan elde edilen verilerin birleştirilip uyumlu hale getirilmesi anlamına geliyor.

DataSnipper'ın amacı, denetim süreçlerini daha verimli ve keyifli hale getirerek, denetçi yorgunluğunun temel nedenlerine çözüm sunmak. Platform, manuel işleri ortadan kaldırarak denetçilere daha hızlı ve yüksek kaliteli denetimler yapma olanağı tanıyor. Ayrıca platform, denetçilerin tekrarlayan görevlerini yüzde 90'ını otomatikleştiriyor. Böylece iş maliyetlerini önemli ölçüde azaltıyor.

DataSnipper, dünya genelinde 125 ülkede 400 binden fazla denetçiye hizmet veriyor. Bu markalar arasında Deloitte, KPMG, Ernst & Young ve PwC gibi önde gelen denetim firmaları da bulunuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.