ChatGPT rakibi Bard'a görsel oluşturma özelliği geldi

Gücünü Google tarafından geliştirilen Gemini Pro LLM'inden alan Bard, yazılı komutlar ile birlikte görseller oluşturabilecek.
ChatGPT rakibi Bard'a görsel oluşturma özelliği geldi

Google'ın ChatGPT rakibi çözümü olarak karşımıza çıkan Bard'ı ilk olarak geçtiğimiz yılın Şubat ayında sizlere aktarmıştık. Aradan geçen 1 yıl içinde hızlı bir şekilde gelişen Bard, yeni özellikler kazanmaya da devam ediyor. Google tarafından paylaşılan bilgilere göre Bard, görsel oluşturmaya da başlıyor.

Gücünü Google tarafından geliştirilen Gemini Pro LLM'inden alan Bard, yazılı komutlar ile birlikte görseller oluşturabilecek. Söz konusu görsellerin yine Google'ın geliştirdiği Imagen 2 text-to-image modeli ile birlikte oluşturulacağını da ayrıca paylaşalım.

Hatırlatmak gerekirse ChatGPT Plus da DALL-E 3 entegrasyonu ile birlikte geçtiğimiz aylarda görsel oluşturmaya başlamıştı. Bu durum Bard'ın ChatGPT Plus ile olan rekabetinde geride kalmasına neden oluyordu. Google'ın bu hamlesinden sonra ise durum eşitlenmiş oldu.

Hatta yeni hamlesi ile Bard'ın bir adım önde olduğunu bile söylemek mümkün. Bunun ana nedeni ise Bard'ın tamamen ücretsiz olması. ChatGPT Plus'ı kullanmak için ise aylık abonelik ücreti ödemek gerekiyor.

Bard tarafından oluşturulacak olan görsellerin SynthID isimli bir filigrana sahip olacaklarını da paylaşalım. Bu filigranın amacı ise söz konusu görsellerin yapay zeka tarafından oluşturulduğunu belirtmek.

Bard ile görsel oluşturmayı denediğimizde "Henüz görsel oluşturamadığım için bu konuda size yardımcı olamıyorum." cevabını aldığımızı da ekleyelim. Şu an için sadece İngilizce olarak belirli ülkeler için kullanıma sunulan özelliğin, ülkemizdeki kullanıcılar için ne zaman sunulacağı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Google'ın görsel oluşturma özelliğinin sadece Bard ile sınırlı kalmayacağını da ekleyelim. Şirket, görsel oluşturabilen ImageFX isimli yeni bir deneysel araç daha tanıttı. ImageFX de tıpkı diğer çözümler gibi yazılı komutlar ile birlikte görseller üretebilecek. ImageFX'in şu an için test aşamasında olduğunu da ekleyelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.