HAVELSAN'ın açık kaynak tabanlı yapay zeka platformu: MAIN

HAVELSAN, MAIN için açık kaynaktaki verileri derleyerek kendi modelini ortaya çıkardı. HAVELSAN, MAIN için açık kaynaktaki verileri derleyerek kendi modelini ortaya çıkardı.
HAVELSAN'ın açık kaynak tabanlı yapay zeka platformu: MAIN

Bugün gerçekleştirilen HAVELSAN’ın "Yapay Zeka" konferansında HAVELSAN’ın MAIN GPT ürünü tanıtıldı. Etkinlikte aktarılan bilgilere göre; HAVELSAN, MAIN için açık kaynaktaki verileri derleyerek kendi modelini ortaya çıkardı. Etkinlikte MAIN, büyük dil modelinden öte yapay zeka platformu olarak tanımlandı. Paylaşılan bilgilere göre, HAVELSAN MAIN için kendi özgün mimarisini geliştirdi. 

MAIN, son kullanıcılar yerine kurumsal şirketlere hizmet vermeyi hedefliyor. Bu anlamda kurumların kendi verilerini kullanarak bir yapay zeka asistanı elde etmesi amaçlanıyor. Bu noktada veri güvenliğine de dikkat çekilerek yerel MAIN'in yapay zeka asistanı ile verilerin kurumlardan dışarı çıkmayacağı vurgulanıyor. Platformun  IT yöneticileri için bir fırsat olduğu da ifade edildi. 

HAVELSAN, MAIN için MAIN Akademi programını da hayata geçirmeyi planladığını açıkladı. MAIN akademi ile yapay zeka çalışmaları yapmak isteyen öğrenci ve profesyonellere MAIN'i açarak birlikte geliştirmeye ortam yaratılacak. 

Kurum, ayrıca nisan ayının son haftası MAIN Hackathon'u düzenleneceğini açıkladı. Bu hackathon için Ankara'dan tren ile yola çıkılarak Ahlat'a gidilecek. Hackathon yolculuk süresince devam edecek. Yolculuk esnasında Fırat Üniversitesi ve Bitlis Üniversitesi'nde de durulacak. 

Her sene belli miktarda kodun açık kaynak olarak yayınlandığı ifade edildi. Bu kapsamda HAVELSAN; geçtiğimiz dönemde 9 milyon satır kodu açık kaynaklı hale getirdi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.