Seyahat teknolojisi şirketi Amadeus, biyometrik girişimi Vision-Box'u 320 milyon euroya satın alıyor

Amadeus, müşteri deneyimini iyileştirmek adına biyometrik çözümler sunan Vision-Box'u 320 milyon euroya satın alacak. Bu satın alma, seyahat sürecini daha sorunsuz hale getirecek.
Seyahat teknolojisi şirketi Amadeus, biyometrik girişimi Vision-Box'u 320 milyon euroya satın alıyor

Son günlerde seyahat sektöründe teknolojik gelişmeleri hızlandırmak, müşteri deneyimini iyileştirmek ve rekabet avantajı elde etmek için stratejik adımlar ön plana çıkıyor. Bu bağlamda seyahat ve turizm sektörüne odaklanan Amadeus'un biyometrik çözümler sunan Vision-Box'u 320 milyon euro (346,7 milyon dolar) karşılığında tamamen satın alacağı açıklandı.  

Bu anlaşmanın bir parçası olarak, yaklaşık 470 Vision-Box çalışanı Amadeus'a geçiş yapacak. Anlaşmanın 2024 yılının ilk yarısında tamamlanması bekleniyor.

Portekiz merkezli şirket, havayolları, oteller, tur operatörleri ve diğer seyahat hizmet sağlayıcıları için rezervasyon hizmetleri sunuyor. 2001'de kurulan Vision-Box ise havacılık sektöründeki tüm paydaşlar arasında dijital bağlantı sağlayarak, yolcuların teması minimuma indiren bir seyahat deneyimi sunmayı hedefliyor.

Şirketin biyometrik çözümleri, seyahat sürecini daha hızlı ve sorunsuz hale getirme potansiyeline sahip. Amadeus, bu teknolojiyi kullanarak müşterilere rezervasyondan uçağa binmeye kadar olan süreçte daha sorunsuz bir yolculuk deneyimi sunmayı amaçlıyor.

Amadeus'un bu satın alma ile şirketin müşterilere rezervasyon aşamasından başlayarak uçağa binmeye kadar olan süreçte eksiksiz bir çözüm sunabilmesini sağlayacak.

Şirketin başkanı Decius Valmorbida, biyometri alanındaki büyümenin stratejik ve hızlı olduğunu belirterek, Vision-Box'un yeteneklerinin bu büyümeye ivme kazandıracağını ifade etti. Vision-Box'un kurucusu ve CEO'su Miguel Leitmann da Amadeus'a katılmaktan büyük bir heyecan duyduklarını ve birlikte, seyahat deneyimini daha da ileri taşıyacak bir dijital entegre ekosistem oluşturacaklarını vurguladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.