Yapay zeka çipleri üreten Rebellions, 124 milyon dolar yatırım aldı

Rebellions, yapay zeka alanındaki hızla gelişen teknolojilere ve endüstri taleplerine uygun olarak özelleştirilmiş çözümler sunarak müşterilerinin çeşitli yapay zeka uygulamalarını geliştirmelerine olanak tanıyor.
Yapay zeka çipleri üreten Rebellions, 124 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka şirketi Rebellions, 124 milyon dolar yatırım aldı. B serisi yatırım turuna Güney Kore'nin önde gelen telekomünikasyon şirketlerinden Korea Telecom liderlik etti. 124 milyon dolarlık yatırım turunun diğer katılımcıları arasında Pavilion Capital, Korea Development Bank, Korelya Capital ve DG Daiwa Ventures yer aldı. Şirket, aldığı son yatırımı yeni ürün geliştirmek için kullanacağını açıkladı. 

Güney Kore merkezli şirket, 2020 yılında Hyo-eun Kim, Jinwook Oh ve Sunghyun Park tarafından faaliyete geçti. Rebellions, Güney Kore merkezli bir yapay zeka çipleri geliştiren bir şirket olarak ön plana çıkıyor. Şirket, yapay zeka alanındaki hızla gelişen teknolojilere ve endüstri taleplerine uygun olarak özelleştirilmiş çözümler sunarak müşterilerinin çeşitli yapay zeka uygulamalarını geliştirmelerine olanak tanıyor.

Şirketin üç ana ürünü bulunuyor. 2021 yılında piyasaya sürülen Ion çipi, verinin işlendiği veya üretildiği yerde yapay zeka algoritmalarını çalıştırmaya odaklanıyor. Ion, özellikle finans sektöründe kullanılıyor. Özellikle büyük finans kurumları Ion çiplerini kullanarak kendi donanımlarını güçlendiriyor.

Bir diğer ürünü veri merkezleri için tasarlanmış Atom çipi, büyük dil modelleri ve veri merkezleri için optimize edildi. Atom çipi, bulut tabanlı sinir işlem birimi (NPU) altyapılarına entegre ediyor ve veri merkezlerinde kullanılan yapay zeka uygulamalarını hızlandırmak için tasarlandı.

Rebel çipi ise büyük dil modelleri ve hyperscalers gibi büyük ölçekli yapay zeka uygulamalarına odaklanıyor. Bu çip, özellikle geniş dil modellerini çalıştıran uygulamalarda yüksek performans ve verimlilik sağlamak amacıyla tasarlandı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.