PayTR'nin 2023'te öne çıkan rakamları

PayTR, geçtiğimiz yıl, yüzde 40 artışla 110 bin üye iş yerine ulaştı.
PayTR'nin 2023'te öne çıkan rakamları

Ödeme kuruluşu PayTR, 2023 yılında işlem hacminin yüzde 125 büyüme gösterdiğini açıkladı. Aynı dönem içinde şirketin üye iş yeri adedi ise yüzde 40 artışla 110 bine ulaştı. Şirketin paylaştığı bilgilere göre; her gün 120 yeni üye iş yeri PayTR'a katılıyor.

PayTR verilerine göre, Sanal POS işlem hacmi yüzde 114 oranında büyürken, yedek parça-otomotiv, elektronik, mobilya, eğitim ve giyim-aksesuar en çok artış sergileyen sektörler oldu. Ayrıca şirketin paylaştığı verilere göre 2023 yılında kayıtlı kart adedi 8.4 milyon oldu. 

Ayrıca PayTR üye iş yerlerinde debit kart kullanımı işlem adedine göre payını artırdı. Bu durumda, özellikle genç neslin tüketimdeki payının artmasının etkisi olduğu belirtiliyor. Paylaşılan bilgilere göre; yüksek tutarlı alışverişlerde tüketicinin tercihi yine ağırlıklı olarak kredi kartı olurken, artan fonlama maliyetleri ile birlikte, taksitli alışverişlerin işlem adetlerinde aldığı pay geriledi.


 Buna ek olarak Linkle ödeme, NeoPOS, Mobil POS, Mobil Operatörle Ödeme, Abonelik Yöntemi gibi yeni nesil ödeme çözümleri 2023 yılında yüzde 247 büyüdü. Böylece bu çözümler, toplam işlem hacmi içindeki payını artırdı.

Bu arada “Linkle Ödeme” çözümü, son tüketiciyi kart bilgisini paylaşmak zorunda bırakan mail order yöntemine alternatif olarak, işletmelerin SMS, e-mail veya WhatsApp yoluyla gönderilen ödeme linki üzerinden ödeme almasını sağlıyor.

 
PayTR CEO'su Merve Tezel, müşteri deneyimine odaklanarak teknoloji yatırımlarını devam ettireceklerini belirtti: 

“Dijitalleşen KOBİ'lerin fintekler aracılığıyla tanıştığı yeni nesil ödeme çözümlerinin sağladığı hız, kolaylık ve maliyet avantajı bizi her yıl daha çok işletmeyle buluşturuyor. 2024 yılında da farklı sektörlerdeki dinamikleri de gözeterek hem online hem de fiziksel satış zeminine uygun yeni nesil ödeme çözümlerimizle işletmelerin her an her yerden ödeme almalarını kolaylaştırmaya devam edeceğiz. PayTR NeoPOS ve Fiziki POS, 2024'te çok konuşacağımız ve deneyimine odaklanacağımız iki ürün olacak. NeoPOS'a bu yıl itibarıyla taksitli ödeme alma özelliğini de ekledik.

Yeni lansmanını yaptığımız, işletmelerin fiziksel mağazalarında da tek POS'la tüm bankalardan ödeme almasını sağlayan ‘Fiziki POS' ürünümüzün 2024 yılında en çok yatırım yapacağımız ürünlerden biri olacağını söyleyebilirim. Bunlarla beraber, tek entegrasyonla tüm bankalardan peşin veya taksitli ödeme alabilen Sanal POS ürünümüz ile büyüyen e-ticaret pazarından pay almak isteyen binlerce KOBİ için güvenli bir ödeme deneyimi sunmaya devam edeceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.