LLM'lere odaklanan HyperbeeAI, Revo Capital'dan yatırım aldı

Revo Capital, büyük / geniş dil modellerine odaklanan HyperbeeAI'a yatırım yaptığını duyurdu. HyperbeeAI ve Revo Capital arasında gerçekleşen yatırım anlaşmasının finansal detayları ise paylaşılmadı.
LLM'lere odaklanan HyperbeeAI, Revo Capital'dan yatırım aldı

Ülkemizdeki yatırım ekosisteminin önemli oyuncuları arasında yer alan Revo Capital'ın, Bluedot'a yatırım yaptığını geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir yatırım ile karşımıza çıkan Revo Capital, büyük / geniş dil modellerine odaklanan HyperbeeAI'a yatırım yaptığını duyurdu.

HyperbeeAI ve Revo Capital arasında gerçekleşen yatırım anlaşmasının finansal detayları ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını belirtelim. 2019 yılında Ahmet Karakas tarafından San Francisco merkezli olarak kurulan HyperbeeAI, büyük / geniş dil modelleri geliştiriyor.

Kurumsal yapay zeka uygulamaları için zeki ve az yer kaplayan büyük / geniş dil modelleri geliştiren HyperbeeAI, HIVE isimli bir yapay zeka aracına da sahip. HyperbeeAI tarafından geliştirilen HIVE, multimodal bir üretimsel yapay zeka aracı olarak karşımıza çıkıyor.

HyperbeeAI tarafından aktarılan bilgilere göre HIVE, rakiplerine oranla çok daha az işlem gücü ile çalışabiliyor. HyperbeeAI'ın temel amacı ise az yer kaplayan makine öğrenimi modelleri aracılığıyla bilgi işlem maliyetlerini azaltan yapay zeka çözümleri geliştirmek.

HyperbeeAI'ın 2021 yılının Kasım ayında tohum yatırım aldığını da paylaşalım. Şirket bugüne kadar 4,2 milyon doların üzerinde yatırım topladı. 

Yapay zeka topluluğunda küçük ayak izi modellerinin artan önemine tanık olduklarını belirten Revo Capital, HyperbeeAI'ın yapay zeka ekosistemindeki verimlilik ve kesinlik darboğazlarının üstesinden geldiğini ve bu yolculuğun bir parçası olmaktan heyecan duyduklarını da paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.