Enerji dönüşümü ve sosyal etkiye odaklanan Carbon Centrum, 5 milyon euro değerleme üzerinden yatırım aldı

5 milyon euro değerleme üzerinden gerçekleşen tohum öncesi yatırım turunun katılımcıları arasında Logo Ventures, TechOne VC, InnoEnergy, Antler ve melek yatırımcılar yer alıyor.
Enerji dönüşümü ve sosyal etkiye odaklanan Carbon Centrum, 5 milyon euro değerleme üzerinden yatırım aldı

Enerji dönüşümü ve sosyal etki üzerine odaklanan bir girişim olarak karşımıza çıkan Carbon Centrum, tohum öncesi yatırım turunu tamamladığını duyurdu. Carbon Centrum tarafından aktarılan bilgilere göre girişimin tohum öncesi yatırım turu, 5 milyon euro değerleme üzerinden gerçekleşti.

5 milyon euro değerleme üzerinden gerçekleşen tohum öncesi yatırım turunun katılımcıları arasında ise Logo Ventures, TechOne VC, InnoEnergy, Antler ve melek yatırımcılar yer alıyor. Hatırlatmak gerekirse Carbon Centrum'un, Sabancı Holding'den yatırım aldığını da geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık.

Başta mobilite, enerji ve perakende sektörlerinde faaliyet gösterenler olmak üzere 500'den fazla çalışana sahip sürdürülebilirlik stratejisi bulunan şirketlere hizmet sağlayan Carbon Centrum, gerçek zamanlı Scope 3 ölçümleri ve kapsamlı dengeleme stratejileri sunuyor.

Şirketlerin Scope 3 emisyonlarını gerçek zamanlı olarak ölçmelerini sağlayan Carbon Centrum, 6 ay önce Antler Norveç’ten aldığı yatırımla faaliyetlerine başladı. 2024 ile birlikte ise pilot projelerine başlayan girişim, çalışanların katılımını sağlayıp şirketlerin iç kaynaklarını kullanarak emisyonları dengelemek için çözümler geliştiriyor. 

Carbon Centrum ile çalışanlar, mobilite, alışveriş ve enerji tüketimi faaliyetlerinden oluşan emisyonları otomatik olarak takip edebiliyor. Bu takip işlemi tamamen otomatik olarak gerçekleşiyor ve ardından onaylanarak, CarbonID uygulamasından eylemlerinin çevresel etkileri öğrenilebiliyor.

Yatırım turunun Carbon Centrum için önemli bir adımı temsil ettiğini belirten Carbon Centrum CEO’su Çağrı Selçuklu, girişimcilik geçmişlerinden de faydalanarak; mobilite, enerji ve perakende sektörlerindeki şirketlerle iş birliği yapmaya odaklandıklarını belirtti. Selçuklu, bu iş birliklerinin şirketlere sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarını sağlamanın yanı sıra, çalışanlarını sürece dahil etme olanağı tanıyacağını da sözlerine ekledi.

Logo Ventures Yönetici Ortağı Merve Zabcı yaptığı açıklamada Carbon Centrum ekibinin farklı coğrafyalarda çok iyi marka ve ürün yönetim tecrübesi olduğunu ve kısa zamanda Sentiance ve Neonomics gibi uluslararası şirketlerle gerçekleştirdikleri iş birlikleriyle Kuzey Avrupa pazarına hızlı bir giriş yaptıklarını dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.