Ses odaklı yapay zeka içerik üretimi platformu Wondercraft, 3 milyon dolar yatırım aldı

Will Ventures liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna Y Combinator, ElevenLabs ve Steven Bartlett katılım gösterdi.
Ses odaklı yapay zeka içerik üretimi platformu Wondercraft, 3 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka ses teknolojilerine odaklanan Wondercraft 3 milyon dolar tohum yatırım aldığını açıkladı. Will Ventures liderliğinde Y Combinator, ElevenLabs, "The Diary Of A CEO" podcast'inin sunucusu Steven Bartlett katılım gösterdi. Girişim, platformun yeteneklerini ve özelliklerini genişletmek için kullanacak. 

Wondercraft, Palantir mühendisleri Dimitris Nikolaou, Youssef Rizk ve geçmişte Acast, Spotify ve iHeartmedia yöneticilik görevlerini üstlenen Oskar Serrander tarafından kuruldu. 

Wondercraft, yapay zeka destekli podcast'ler oluşturmanızı sağlıyor. Yapay zeka desteği ile podcast senaryosu üreten Wondercraft, bu senaryonun seslendirmesinde ve arka plan müziklerinde de yapay zeka üretimi seslerden yararlanıyor. Podcast’in dilini, konusunu ve başlığını oluşturduktan sonra geri kalan tüm detayları Wondercraft’a bırakabiliyorsunuz.

Wondercraft ile blog yazıları ya da bülten gibi mevcut içerikleri de podcast'lere dönüştürmeniz de mümkün. Ürettiğiniz içerikleri 28 dilde tercüme edebiliyorsunuz. Platformda bulunan video içerik özelliği sayesinde podcast’lerinizi video içeriklerle destekleyebileceğiniz de ekleyelim. Şirketin paylaştığı bilgilere göre; Wondercraft, her tercümenin kalitesini ve doğruluğunu kontrol etmek için 100'den fazla dil uzmanı ile çalışıyor. Bu hafta içinde Wondercraft'in inceleme videosunu sizlerle paylaşacağız. 

2023 yılında beta sürümünü yayına alan girişim, 30 bin kullanıcıya ulaştı. Girişimin kullanıcıları arasında içerik üreticileri, reklamverenler, girişimciler ve markalar yer alıyor. Coindesk'in yürütücü yapımcısı Jared Schwartz'ın aktardıklarına göre Wondercraft, CoinDesk Podcasts'in iş akışına harika bir katkı sunduğunu ifade etti. 

Dimitris Nikolaou, Canva örneğini kullandı. Canva'nın herkesi tasarımcı yaptığını belirten Nikolaou, "Biz de herkesi ses odaklı içerik üreticisi olması için destekliyoruz." dedi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.