Apple'ın donanım mühendisi, Rivian'daki yeni bir rol için şirketi terk etti

25 yılını Apple'a adayan kıdemli yönetici DJ Novotney, Rivian'daki yeni bir rol için Apple'ı terk etti.
Apple'ın donanım mühendisi, Rivian'daki yeni bir rol için şirketi terk etti

Apple'ın kıdemli çalışanlarından DJ Novotney, Rivian'daki yeni bir rol için şirketi terk etti. Donanım mühendisliği başkan yarıdımcısı olan Novotney, yaklaşık 25 yılını Apple'a adamıştı. Novotney, bu süreçte iPod, iPhone ve Apple Watch üretim süreçlerinde aktif olarak rol almıştı. 

Nvotney bu çalışmaların yanı sıra Apple'ın Project Titan elektrikli otomobil ekibinde de yer almıştı.Başarılı yönetici son olarak şirkette geleceğin ev cihazlarının geliştirilmesinden sorumlu üst düzey bir yönetici olarak konumlanmıştı. Bu görev, robotik ve yapay zeka alanlarını da kapsıyordu. 

Bu arada Novotney'nin bu ay Rivian'a geçen ikinci yönetici olduğunu belirtelim. Bu ayın ilk haftalarında Apple'ın mobilite ve otomotiv hizmetleri ürün yöneticisi Jonas Reinke de Rivian'a ürün yönetimi başkan yardımcısı olarak geçiş yapmıştı. 

Paylaşılan bilgilere göre; Novotney ise Rivian'da araç programları kıdemli başkan yardımcısı olarak görev yapacak. Novotney, doğrudan şirketin CEO'su RJ Scaringe'e bağlı olarak çalışacak. Novotney'nin Rivian'dan ayrılması planlanan Nick Kalayjian'ın sorumluluklarını üstlenmesi bekleniyor. 

Cuma günü paylaştığı kurum içi bir not ile Apple'dan ayrıldığını duyuran Novotney geçmiş çalışmalarından bahsetti ve ekibe veda ederken şu ifadeleri kullandı: 

"Apple benim hayatım oldu. Ancak şimdi benim için yola devam etme ve başka yeni ürünleri hayata geçirme zamanı."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.