Veri yönetimi girişimi Anomalo, 33 milyon dolar yatırım aldı

Anomalo'nun 33 milyon dolarlık B serisi yatırım turu, SignalFire liderliğinde gerçekleşti.
Veri yönetimi girişimi Anomalo, 33 milyon dolar yatırım aldı

Veri kalitesi ve veri yönetimi alanında faaliyet gösteren Anomalo, 33 milyon dolar yatırım aldı. B serisi yatırım turu, SignalFire liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turunun diğer katılımcıları arasında Databricks Ventures, Norwest Venture Partners, Two Sigma Ventures ve Foundation Capital yer aldı.

2018 yılında kurulan şirketin şimdiye kadar aldığı yatırım miktarı 72 milyon dolara yükseldi. Şirket, yeni yatırımı platformunu geliştirmek, mühendislik ve pazarlama ekiplerini ölçeklendirmek, müşteri taleplerini karşılamak ve genel olarak büyümeyi hızlandırmak için kullanacağını açıkladı.

ABD merkezli şirket, Elliot Shmukler ve Jeremy Stanley tarafından kuruldu. Anomalo'nun sunduğu platform, yapay zeka destekli veri gözlemlenebilirliği sağlıyor ve müşterilere çeşitli hizmetler sunuyor. Platform, müşterilerinin veri depolarının genelinde veri içeriği ve veri kalitesi üzerinde derinlemesine izleme yapmalarını sağlıyor. Bu izleme, veri setlerindeki olası sorunların tespit edilmesini sağlıyor.

Anomalo'nun platformu, müşterileri için otomatik olarak model oluşturarak veri kalitesi sorunlarına da çözüm sağlıyor. Bu modeller, her bir veri kümesi için tarih, desenler ve yapı gibi faktörlere dayanarak özelleştiriliyor. Ayrıca platform, metadata tabanlı izleme sağlayarak müşterilere veri depolarının genelini kapsama olanağı tanıyor.

Kısacası Anomalo, müşterilerin veri kalitesini izlemesine, olası sorunları tespit etmesine ve çözmesine yardımcı olan yapay zeka odaklı bir veri kalitesi platformu olarak hizmet veriyor. Şirketin müşterileri arasında Block, BuzzFeed, Casey's, Discover, Notion ve The College Board gibi önemli markalar yer alıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.