Yerli yapay zeka girişimi Fume, Y Combinator’dan 500 bin dolar yatırım aldı

Fume tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, Y Combinator’dan 500 bin dolar yatırım aldı. Fume, aldığı yatırım ile birlikte Y Combinator’ın yeni dönemine de dahil oldu.
Yerli yapay zeka girişimi Fume, Y Combinator’dan 500 bin dolar yatırım aldı

Emre Güçer ve Metehan Öz tarafından 2023 yılında kurulan yapay zeka girişimi Fume, yatırım aldığını duyurdu. Fume tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, Y Combinator’dan 500 bin dolar yatırım aldı. Fume, aldığı yatırım ile birlikte Y Combinator’ın yeni dönemine de dahil oldu.

Fume'un ilk yatırımcısının ise ülkemizdeki girişim ve yatırım ekosisteminin önemli oyuncularından olan QNBEYOND Ventures olduğunu da ekleyelim.

Odağına yapay zeka ve büyük dil modellerini alan Fume, büyük dil modelleri kullanarak yazılım ekiplerinin iş akışları için uçtan uca otomasyon araçları geliştiriyor.

Büyük çaplı yazılım ekiplerinin yapay zeka otomasyonu sayesinde verimliliklerini artırmasına yardımcı olan Fume'un ilk ürünü ise Fume PR Assistant oldu. Fume PR Assistant, yazılım ekipleri için günler alan geri bildirim ve revizyon döngüsünü dakikalar içinde tamamlamasını sağlıyor. 

Önümüzdeki 10 yılda çıkacak unicornların yüzde 90’ının yapay zeka alanından olacağını belirten Fume kurucu ortağı ve CEO’su Emre Güçer, bizzat yaşadıkları bir probleme eğildiklerini ve hedeflerinin yazılım geliştirme sektörünü kökünden değiştirmek olduğunu dile getirdi.

Fume’un ilk yatırımcısı konumunda yer alan QNBEYOND Ventures’ın yönetici ortağı Özge Öz ise Emre ve Metehan gibi çok hızlı öğrenen ve hareket edebilen ekiplerin dedike olduktan sonra bu alana damga vuracağını dile getirdi. Öz, onların ilk yatırımcısı olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını da paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.