X'in iPhone uygulamasına parolasız oturum açma özelliği eklendi

X için passkey özelliği şu anda yalnızca ABD'de aktif.
X'in iPhone uygulamasına parolasız oturum açma özelliği eklendi

X (eski adıyla Twitter), artık iPhone ve iPad'lerde passkey'ler ile oturum açmayı destekliyor. X için bir passkey oluşturmak, kullanıcıların hesaplarına giriş yaparken parola girme zorunluluğunu atlamalarını sağlıyor. Bunun yerine Face ID, Touch ID veya cihazınızın parolası ile hesaplara giriş yapılabiliyor. 

Eğer bilmeyenler varsa passkey, bir şifre, anahtar veya kimlik doğrulama amacıyla kullanılan giriş yöntemi diyebiliriz. Passkey, bir dizi karakter veya sembol içeren bir kodu, genellikle güvenlikle ilgili bir işlemi gerçekleştirmek için kullanılan bir belirteç olarak tanımlıyor. Bu şekilde hesaplara giriş yapmak da kolaylaşıyor ve kişi şifre ezberleme derdinden kurtulmuş oluyor. 

X için passkey özelliği şu anda yalnızca ABD'de aktif. X, oturum açma teknolojisini Android'de, masaüstü işletim sistemlerinde veya diğer ülkelerde ne zaman kullanıma sunacağını açıklamadı. Ayrıca, X'in passkey'leri kullanıma sunması da henüz tamamlanmış gibi görünmüyor. Özellik kullanıcılara kademeli olarak açılıyor. 

X'in Safety hesabından konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

Bugün, iOS'te ABD merkezli kullanıcılarımız için bir oturum açma seçeneği olarak Passkeys'i başlatmaktan heyecan duyuyoruz!

Passkey, hesabınıza cihazınızdan giriş yapmanın yeni, kullanımı kolay ve güvenli bir yolu. Parolalar, her hesap için aygıtınız tarafından ayrı ayrı oluşturulduğundan geleneksel parolalardan daha güvenli.

Passkey'ler, "bu cihazı hatırla" sistemi gibi, biri X'te diğeri yerel olarak depolanan iki kriptografik anahtar oluşturarak hesabınızın güvenliğini cihazınızın güvenliğine bağlıyor. X de bu hamlesiyle parolasız girişlere izin veren Google, PayPal, Microsoft, Nintendo ve diğer şirketlere katılarak passkey teknolojisini etkinleştiren en son büyük teknoloji şirketi oldu diyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.