Bluedot, Revo Capital'dan yatırım aldı

Bluedot, Revo Capital'dan yatırım aldı. Ancak yatırımın mali detayları paylaşılmadı.
Bluedot, Revo Capital'dan yatırım aldı

2023 yılının başında aldığı pre-seed yatırımla elektrikli araç kullanıcılarına özel ödeme platformunu kullanıma sunan yerli girişim Bluedot, aynı sene haziran ayında da 5 milyon dolar yatırım almıştı. Şimdi paylaşılan bilgilere göre Bluedot, Revo Capital'dan yatırım aldı. Ancak yatırımın mali detayları paylaşılmadı.

Ferhat Babacan ve Selinay Parlak tarafından hayata geçirilen Bluedot, ABD'de 120 binden fazla şarj istasyonuna erişim sağlayan tüketiciler ve kurumsal filolar için hızlı büyüyen elektrikli araç şarj ve gider yönetimi uygulamalarından biri olarak faaliyet gösteriyor. Bluedot kullanıcıları, tüm otomotiv harcamalarında belirli oranda nakit geri ödeme alıyor. Ayrıca şirket, kullanıcılara yakındaki alışveriş ve yemek mekanlarında ödüller sağlıyor.

Bluedot, rota optimizasyonu ve evde şarj geri ödemesi gibi gelişmiş özellikleri mobil uygulamasına ve kontrol paneline dahil etmeyi planlıyor. Bluedot, elektrikli araç şarj ağlarının kullanımının artırılmasında önemli bir rol oynamayı ve bu gelişen ortamda kilit bir oyuncu olmayı hedefliyor.

Bluedot'ın Webrazzi Arena 2018 sahnesinde yer alan girişimlerden biri olduğunu da hatırlatalım. Girişimin yatırımcıları arasında  Y CombinatorLeap ForwardOperator StackLACI Impact FundCaffeinated CapitalFord DriventureScaleX gibi önemli şirketler yer alıyor. 

Revo Capital, yatırımla ilgili olarak şunları söyledi: "Bluedot'un Y Combinator, APX, Samsara, Operator Stack Fund, Driventure, ScaleX Ventures ve Plaid, Stripe ve MoonPay'den melek yatırımcıları içeren yatırımcı grubunun bir parçası olmaktan heyecan duyuyoruz. Bluedot'u Revo Capital ailesinde ağırlamaktan ve yolculuklarını desteklemekten dolayı heyecanlıyız."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.