Eatron Technologies, LG Technology Ventures, 100. Yıl Girişim Sermayesi ve Türkiye Kalkınma Fonu'ndan yatırım aldı

Eatron Technologies, LG Technology Ventures liderliğinde gerçekleşen, 100. Yıl Girişim Sermayesi ile Türkiye Kalkınma Fonu'nun katıldığı turda yatırım aldı.
Eatron Technologies, LG Technology Ventures, 100. Yıl Girişim Sermayesi ve Türkiye Kalkınma Fonu'ndan yatırım aldı

Seri üretim araçlar için güvenli yapay zeka tabanlı akıllı yazılım ürünleri geliştiren Eatron Technologies, LG Technology Ventures liderliğinde gerçekleşen turda yatırım aldı. Tura Türkiye İş Bankası tarafından hayata geçirilen 100. Yıl Girişim Sermayesi ve Kalkınma Katılım GSYF ile Türkiye Kalkınma Fonu da katıldı. Yatırımın mali detayları ise paylaşılmadı. 

2018 yılında Dr. Umut GençCan Kurtuluş ve Amedeo Bianchimano tarafından kurulan Eatron Technologies, tüm araç ve pil üreticileri için akıllı yazılımlarla pillerin tam potansiyelini açığa çıkarmaya adanmış hızla büyüyen bir teknoloji şirketi olarak faaliyet gösteriyor.

Eatron, otomotiv, mobilite ve birçok alanda daha iyi, daha güvenli, daha dayanıklı ve daha yeşil piller için yapay zeka destekli edge cihazlardan buluta bağlı yazılım platformu geliştiriyor.

Otomotiv, yazılım ve yapay zeka dünyalarını endüstri standartlarına uygun şekilde birleştirip özel bir çözüm sunarak uluslararası rakiplerinin önüne geçmek isteyen Eatron, araç üreticilerine ve otomotiv yan sanayine güvenli yapay zeka tabanlı akıllı yazılım çözümlerini lisanslayarak gelir elde ediyor. 

Eatron'un, 2020 yılında Hirschvogel Automotive Group’un stratejik yatırım kolu olan Hirschvogel Ventures’dan 1 milyon euro üzerinde yatırım aldığını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.