BMW, Figure'ün insansı robotlarını ABD'deki fabrikasında çalıştırmaya başlıyor

BMW, verimliliği artırmak ve güvenli çalışma ortamları oluşturmak için Figure ile yaptığı iş birliği kapsamında insan benzeri robotları fabrikasında kullanacak.
BMW, Figure'ün insansı robotlarını ABD'deki fabrikasında çalıştırmaya başlıyor

Son dönemde otomotiv üreticileri, robotları daha aktif olarak kullanmaya başladı. Bu kapsamda şirketlerin hedefi ise robotların tekrarlayan ve zorlu görevleri üstlenmelerini sağlayarak verimliliği artırmak ve insan çalışanlar için daha güvenli çalışma ortamları oluşturmak. Şimdi ise robotların fabrikada kullanımı özelinde bir haber BMW'den geldi.

Almanya'nın önde gelen otomotiv üreticisi BMW, Figure şirketi ile yaptığı anlaşma kapsamında ilk insan benzeri robotunu Güney Carolina'daki Spartanburg tesisinde kullanacağını açıkladı.

Yaklaşık 750 bin metrekarelik alana sahip olan kampüsün, 2019 itibarıyla Alman üreticinin dünya genelindeki en yüksek verime sahip tesisi olarak öne çıktığını ekleyelim. BMW, ne kadar Figure 01 modelini kullanacak olsa da robotun başlangıçta hangi görevleri üstleneceği konusunda ayrıntı vermedi. Ancak Figure, robotun ilk etapta beş farklı görev için kullanılacağını ve bunları zaman içinde aşamalı olarak devreye alacaklarını belirtti.

Figure, bu robotların öncelikle tek veya çoklu amaçlı sistemlerle ortaya çıkacağını ve zaman içinde yeteneklerini geliştireceklerini vurguladı.

Robotun başlangıç uygulamaları arasında kutu taşıma, seçme ve yerleştirme, palet boşaltma ve yükleme gibi standart üretim görevleri bulunacak. Bu görevler, fabrika sahiplerinin insan işçileri elde tutmada zorlandığı, tekrarlayan işler arasında yer alıyor.

BMW'nin bu teknolojiyi kullanma kararı, otomobil üretim süreçlerinde insan benzeri robotların potansiyelini vurguluyor. Şirket, robotun eğitimini testler, takviye öğrenme, simülasyon ve uzaktan kontrol kullanarak yapacak. Figure, bu robotları RaaS (robotics as a service) modeliyle kiralamayı planlıyor ve BMW'nin üretim beklentilerini karşılaması durumuna bağlı olarak uzun vadeli kullanımını da değerlendireceğini söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.