İnsan benzeri robotlar geliştiren 1X, 100 milyon dolar yatırım aldı

1X'in 100 milyon dolarlık yatırım turu, yatırım ekosisteminin önemli oyuncularından olan EQT Ventures'tan geldi.
İnsan benzeri robotlar geliştiren 1X, 100 milyon dolar yatırım aldı

İnsan benzeri robotlar geliştiren bir girişim olarak karşımıza çıkan 1X, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. 1X tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, B serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı. 1X'in 100 milyon dolarlık yatırım turu, yatırım ekosisteminin önemli oyuncularından olan EQT Ventures'tan geldi.

Yatırım turuna, EQT Ventures haricinde ise Samsung NEXT ve şirketin mevcut yatırımcıları arasında yer alan Skagerak Capital, Nistad Group da katıldı. Hatırlatmak gerekirse 1X, en son geçtiğimiz Mart ayında A serisi yatırım turunda OpenAI Startup Fund liderliğinde 23,5 milyon dolar yatırım almıştı.

Alınan 100 milyon dolarlık yatırım ile birlikte 1X girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırım 125 milyon dolara ulaştı. 1X tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan 100 milyon dolarlık yeni yatırım, girişimin ikinci nesil Android robotu olan NEO'nun satışa sunulmasını hızlandırmak için kullanılacak.

2014 yılında Bernt Øivind Børnich tarafından Norveç'te kurulan 1X, yukarıda da belirttiğimiz üzere insan tasarımlı (humanoid) robotlar geliştiriyor. 1X'in EVE ve NEO olmak üzere iki farklı Android modeli bulunuyor. EVE modeli iki tekerleğe sahipken, NEO modeli ise tıpkı bir insan gibi iki ayağa sahip. 

Şu an satışta olan EVE modeli, fabrika gibi ortamlarda kullanılmak için tasarlandı. 1.86 metre uzunluğunda olan EVE, 86 kg ağırlığında 15 kg'a kadar taşıma kapasitesi bulunan EVE, saatte 14,4 km hıza ulaşabiliyor. EVE modelinin 6 saatlik bir pil performansı sunduğunu da ekleyelim. Yapay zeka teknolojisine sahip olması beklenen NEO modeli ise şu an için geliştirilme aşamasında.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.