Hertz, ABD'deki 20 bin elektrikli aracını satıp benzinli araçlar alacak

Hertz, bu hamlesi ile birlikte filosunun yüzde 25'ini 2024'e kadar elektrikli araçlara dönüştürme hedefinden vazgeçmiş oldu.
Hertz, ABD'deki 20 bin elektrikli aracını satıp benzinli araçlar alacak

Dünyanın önde gelen araç kiralama şirketlerinden Hertz, ABD'deki 20 bin elektrikli aracını satma kararı aldı. Şirketin satışa çıkardığı elektrikli araçlar arasında Tesla markalı araçların da bulunduğunu belirtelim. Hertz, bu hamlesi ile birlikte filosunun yüzde 25'ini 2024'e kadar elektrikli araçlara dönüştürme hedefinden vazgeçmiş oldu.

Şirketin elektrikli araçların çarpma ve hasar maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle böyle bir karar aldığı konuşuluyor. Uzmanlar bir taraftan 20 bin araçlık filosunu satma kararının elektrikli araç talebinin düşmekte olduğu bir gösterge olarak değerlendiriliyor.

Hertz, bu adımla birlikte benzinli araçlara geri dönecek. 20 bin elektrikli araç satacak olan Hertz, elde ettiği gelir ile birlikte benzinli araçlar satın alacak. Kısacası Hertz, filosunda oluşacak olan boşluğu benzinli araçlar ile dolduracak.

Hertz, ayrıca 2023'ün dördüncü çeyreğinde planlanan elektrikli araç satışından kaynaklanan değer kaybı giderinin yaklaşık 245 milyon dolar olmasını bekliyor. Buna paralel olarak şirketin hisseleri yaklaşık yüzde 4 oranında düştü. Aynı anda Tesla'nın hisseleri de yaklaşık yüzde 3 değer kaybetti. Bu durum, genel olarak elektrikli araç pazarındaki büyümenin zorluklarına ve otomobil üreticilerinin bu değişen dinamiklere uyum sağlama çabalarına dair bir örnek olarak öne çıkıyor.

Hatırlatmak gerekirse Kasım 2021’de Hertz, ABD merkezli bir araç kiralama şirketi, elektrikli araç filosunu genişletmek amacıyla 2022 sonuna kadar 100 bin Tesla aracı sipariş ettiğini duyurmuştu. Şirketin yaptığı açıklamada, tüketicilerin elektrikli araçlara olan ilgisinin hızla arttığı ve Hertz'in Kuzey Amerika'daki en büyük elektrikli araç kiralama hizmetini sunmak için önemli bir adım attığı belirtilmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.