Google Cloud, perakendeciler için yapay zeka ürünlerini kullanıma sunuyor

Google Cloud, perakendeciler için yapay zeka ürünlerini kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Ürünler arasında sanal müşteri temsilcilerinden katalog ve içerik zenginleştirmeye birçok yenilik bulunuyor.
Google Cloud, perakendeciler için yapay zeka ürünlerini kullanıma sunuyor

Google Cloud, perakendecilerin iş operasyonlarını modernize etmelerine ve online alışveriş deneyimlerini daha iyi kişiselleştirmelerine yardımcı olmak için tasarlanmış üretimsel yapay zeka ürünlerini kullanıma sunuyor. 

Sanal müşteri temsilcileri

Google Cloud'ın ilk ürünü, perakendecilerin web sitelerine ve akıllı telefon uygulamalarına güçlü yapay zeka sanal asistanları yerleştirmelerini kolaylaştıran diyalog bazlı bir yapay zeka ürünü. Söz konusu ürün, perakendecilerin, müşterileriyle doğal dilde incelikli konuşmalar yapabilen sanal aracıları hızlı bir şekilde oluşturmalarına ve dağıtmalarına olanak tanıyor.

Bununla, sanal asistanların müşterilerin ihtiyaçlarını anlaması ve kişiye yardımcı olabilmesi amaçlanıyor. Örneğin; bir müşteri bir düğüne katılmak için resmi bir elbise arıyorsa, sanal temsilci ideal rengini, bütçesini, sahip olduğu veya istediği eşleşen aksesuarları ve daha fazlasını öğrenmek için müşteriyle sohbet ediyor. 

Google Arama benzeri mağaza içi arama özelliği

Bir diğer ürün ise gelişmiş mağaza içi arama deneyimi odaklı. Bu kapsamda Vertex AI Search for Retail'de, perakendecilerin kendi web sitelerinde müşterilere Google benzeri bir arama deneyimi sunan yeni bir büyük dil modeli tabanlı özellik yer alıyor. Google, nitelikli perakendecilerin artık arama sonuçlarının kalitesini artırmanın bir yolu olarak bir LLM'i kendi benzersiz ürün kataloglarına ve müşterilerin arama modellerine göre özelleştirebileceklerini söylüyor.

Google'ın diğer hizmeti, perakendecilerin self servis yeteneklerini geliştirmelerine ve müşteri katılımını artırmalarına yardımcı olabilecek yeni bir müşteri hizmetleri modernizasyon aracı. Google'a göre bu araç, Gemini Pro ve PaLM 2 tarafından desteklenen sanal temsilciler oluşturmak için, müşterinin mevcut müşteri ilişkileri yönetimi platformuyla entegre oluyor. Bu sanal asistanlar daha sonra kişiselleştirilmiş ürün önerileri sunmak, randevuları planlamak ve sipariş durumlarını kontrol etmek gibi alanlarda yardımcı oluyor.

Katalog ve içerik yapay zeka ile zenginleştiriliyor

Google ayrıca yeni katalog ve içeriği de yapay zeka ile zenginleştirmeye başlıyor. Bunun için Vertex AI ve Gemini Pro, Imagen 2 ve PaLM gibi LLM'leri arkasına alan şirket, perakendecilerin, ürün görsellerini ve açıklayıcı metinleri oluşturup analiz etmesine yardımcı olmayı hedefliyor.

Son olarak Google, perakendeciler için bir donanım ve yazılım teklifi sunuyor. Google Distributed Cloud Edge, perakendecilere neredeyse her mağazaya kurulabilen ve Google Cloud üzerinden yönetilebilen üç küçük form faktörlü sunucu seçeneğine sahip. Google, perakendecilerin bu sistemleri şirket içinde kurarak mağaza içi analizler gerçekleştirebileceğini ve müşterilerine sorunsuz ödeme deneyimleri sunabileceğini belirtiyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.