Şirket ağlarındaki tehlikeleri tespit eden ExtraHop, 100 milyon dolar yatırım aldı

ExtraHop, özellikle şirketlerin ağlarında meydana gelen potansiyel tehlikeleri tespit etme ve onlara karşı harekete geçme konularında uzmanlaştı.
Şirket ağlarındaki tehlikeleri tespit eden ExtraHop, 100 milyon dolar yatırım aldı

Siber güvenlik alanında faaliyet gösteren bir şirket olan ExtraHop, mevcut yatırımcılarından 100 milyon dolar yatırım aldı. Crunchbase verilerine baktığımızda, şirketin mevcut yatırımcıları arasında Meritech Capital Partners, Madrona, Marc Andreessen, Ben Horowitz, Technology Crossover Ventures gibi isimler öne çıkıyor. Şunu da belirtelim; ExtraHop, 2021 yılında Bain Capital Private Equity ve Crosspoint Capital Partners tarafından 900 milyon dolar değerinde bir anlaşmayla satın alınmıştı

ExtraHop, aldığı 100 milyon dolarlık yeni yatırımı ise iş alanını genişletmek için kullanacağını açıkladı.

2007 yılında Jesse Rothstein and Raja Mukerji faaliyete geçen ExtraHop, özellikle şirketlerin ağlarında meydana gelen potansiyel tehlikeleri tespit etme ve onlara karşı harekete geçme konularında faaliyet gösteriyor. Bilindiği gibi bu tehditler, bilgisayar korsanları veya kötü amaçlı yazılımlar gibi güvenlik risklerini içeriyor.

ExtraHop, gelişmiş teknolojiler ve yapay zeka gibi yöntemleri kullanarak şirketlerin ağlarını sürekli olarak izler, potansiyel tehditleri belirliyor. Bunlara karşı koruma sağlıyor. Şirketin sunduğu Reveal(x) adlı yazılım platformu, bu tür tehditleri tespit etme ve önleme konularında yardımcı oluyor. Bu sayede ExtraHop, kurumsal ağlarda güvenliği sağlama ve bilgisayar korsanlığı gibi tehlikelerle mücadele etme konusunda destek sunuyor.

ExtraHop, kurumsal ağ güvenliği konusunda kritik bir rol üstleniyor. Çünkü günümüzde şirketlerin dijital faaliyetleri giderek karmaşıklaşıyor. Ağlarında ortaya çıkabilecek tehlikelerin önlenmesi hayati önem taşıyor.

700 kişilik ekibiyle faaliyet gösteren şirketin yıllık geliri ise yaklaşık 200 milyon dolar. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.