Sağlık ve hijyen teknolojileri girişimi ERG Controls, 500 bin dolar yatırım aldı

ERG Controls girişiminin 500 bin dolarlık yatırımı, TechOne VC, 100. Yıl Girişim Sermayesi, Etki Yatırım Fonu Founder One, Startup Wise Guys, Galata Business Angels’tan Bülent Çelebi, TRAngels Melek Yatırım Ağı üyeleri ve Koray Kurhan’dan geldi.
Sağlık ve hijyen teknolojileri girişimi ERG Controls, 500 bin dolar yatırım aldı

El hijyeni konusuna inovatif çözümler üreten bir girişim olarak karşımıza çıkan ERG Controls'un 1,4 milyon TL yatırım aldığını 2021 yılının Aralık ayında sizlere aktarmıştık. ERG Controls, aradan geçen 2 yıllık sürenin ardından yeni bir yatırım daha aldığını duyurdu. 

ERG Controls tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 500 bin dolar yatırım aldı. ERG Controls girişiminin 500 bin dolarlık yatırımı, TechOne VC, 100. Yıl Girişim Sermayesi, Etki Yatırım Fonu Founder One, Startup Wise Guys, Galata Business Angels’tan Bülent Çelebi, TRAngels Melek Yatırım Ağı üyeleri ve Koray Kurhan’dan geldi.

ERG Controls, aldığı yeni yatırımı yurt dışı pazarındaki varlığını güçlendirmek ve 14 kişilik ekibini genişletmek için kullanacağını paylaştı.

Hatırlatmak gerekirse 2020 yılında Batuhan Ergör ve Mehmet Ergör tarafından kurulan ERG Controls, yapay zeka destekli platformu YIKA ile çalışanların bütün el hijyeni aktivitelerini takip ederek enfeksiyonların ve diğer hastalıkların el yoluyla bulaşmasını önlemek üzere çözümler sunuyor.

YIKA platformu, akıllı yaka kartları, sensörler, kamera modülleri ve web platformu ile el hijyeni takibini kesintisiz olarak gerçekleştirebiliyor. ERG Controls'un YIKA platformu ile Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan’da 600’den fazla sağlık ve gıda çalışanının el hijyeni aktivitelerini takip ettiğini de ekleyelim.

YIKA’yı el hijyeni takibinde bir dünya standardı haline getirmek için çalıştıklarını belirten ERG Controls kurucu ortağı Batuhan Ergör, global ölçekte hizmet verebilmeyi ve YIKA ile daha fazla insanın hayatına dokunabilmeyi hedeflediklerini de sözlerine ekledi

El hijyeninin sağlık kuruluşları, gıda üreticileri ve gıda perakendesi alanında faaliyet gösteren şirketlerde geliştirdikleri üstün yazılım teknolojileriyle artırılmasını sağlayan ve el hijyeni kaynaklı hastalıkları önleyen ERG Controls ile ortak oldukları için mutlu olduklarını dile getiren TechOne Venture Capital Yönetici Ortağı Yiğit Arslan, Türkiye, Estonya ve ABD’de değerli yatırımcıların katılımıyla tamamlanan yatırım turu sonrası TechOne VC olarak desteklerine devam edeceklerini de paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.