YouTube, deepfake içerikleri nedeniyle taciz ve siber zorbalık politikasını güncelliyor

YouTube, yaşı küçük olanların ve diğer suç kurbanlarının ölümlerini veya yaşadıkları şiddeti anlatan, bu olayları deepfake ile gerçekçi bir şekilde canlandıran içeriklere izin vermeyecek.
YouTube, deepfake içerikleri nedeniyle taciz ve siber zorbalık politikasını güncelliyor

YouTube, siber zorbalık ve taciz politikalarını güncelliyor. Şirket bu kapsamda yaşı küçük olanların ve diğer suç kurbanlarının ölümlerini veya yaşadıkları şiddeti anlatan, bu olayları deepfake ile gerçekçi bir şekilde canlandıran içeriklere izin vermeyecek. Google'ın sahibi olduğu platform, 16 Ocak'tan itibaren bu tür içeriklere ihtar göndermeye başlayacak.

YouTube'un politikalarındaki bu güncellemesi, gerçek suç çevrelerinde, çocuklar da dahil olmak üzere kurbanların rahatsız edici yapay zeka destekli tasvirlerini yaratan ve daha sonra onlara yönelik şiddeti anlatan bir içerik türünü hedef alıyor. Yani bu politika değişikliğinin, bazı gerçek suç içeriği yaratıcılarının ölen ya da kaybolan çocukların benzerliklerini yeniden yaratmak için yapay zeka kullanmasıyla ortaya çıktığını söyleyebiliriz. Zira bazı videolar, yüksek profilli davalarda meydana gelen korkunç şiddeti tanımlamak için yapay zeka tarafından üretilen, çocuksu sesler kullanıyor. Bu da birçok kişi için fazlasıyla rahatsız edici bir hal alıyor. 

YouTube'un politika güncellemesi, içeriği bir kanaldan kaldıran ve aynı zamanda bir kullanıcının platformda yapabileceklerini geçici olarak sınırlayan bir ihtarla sonuçlanacak. Örneğin; ilk ihtarda kullanıcı, bir hafta boyunca video yükleyemeyecek. Politika 90 gün içinde tekrar ihlal edilirse, cezalar artacak ve nihai olarak tüm kanalın silinmesi ile sonuçlanabilecek. 

Buna ek olarak YouTube, bazı yapay zeka içeriklerinin, gerçekçi şiddeti göstermek için kullanılması durumunda, yapay zeka tarafından üretildiğine dair etikete sahip olsa bile kaldırılabileceğini belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.